Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Nicoleta Luciu îşi vinde pantofii la o licitaţie cu scop umanitar

14
20 Dec 2013 09:57:23
Mircea Goia
Încălţămintea donată de Nicoleta Luciu licitaţiei organizată de reţeaua de magazine ZorileStore
Încălţămintea donată de Nicoleta Luciu licitaţiei organizată de reţeaua de magazine ZorileStore

ZorileStore.ro împreună cu Nicoleta Luciu, Adrian Sînă (Akcent) şi Dorina Florea (TVR1) organizează o licitaţie, pe Facebook, al cărui scop este unul umanitar şi anume ajutorarea a 17 copii bolnavi proveniţi din familii cu situaţie financiară precară.

Viaţa poate fi frumoasă la 17 ani. Primii fiori ai dragostei, primele săruturi, primele despărţiri se pot întâmpla la această vârstă, fiecare având farmecul lor specific. E vârsta când crezi că poţi face multe şi că cerul este limita. 
 Nu şi pentru Iulia (din Magalia), pentru care, la această vârstă, până şi un simplu pas este o provocare. 
 Iulia suferă, din păcate, de paraplegie (paralizia membrelor inferioare -  parţial şi total) iar această condiţie a făcut ca viaţa ei să se desfăşoare mai mult prin spitale (începând de la vârsta de 9 ani). Când cele mai multe adolescente de vârsta ei îşi fac griji pentru ţinuta vestimentară, ochii Iuliei sunt ai unei persoane mature, încărcaţi de grijile pentru viitor. 
 
Iulia
  
 Ana (din Piatra Neamţ) nu are maturitatea Iuliei, având doar 5 ani, dar suferă la fel de mult din cauza unui TBC la coloană, o boală ce se manifestă prin deformarea coloanei vertebrale, iar în cazurile grave duce la probleme pulmonare, probleme cu nervii şi cu alte organe interne, având dureri extrem de puternice. Ea locuieşte practic prin spitale de la vârsta de 6 luni, prea mult pentru un suflet de om atât de fraged. Ana mai are şase fraţi iar părinţii nu au posibilităţi financiare prea mari. 
 
Ana
  
 TBC-ul la coloană se face vinovat şi de boala Mihaelei, un copilă de 13 ani care şi ea şi-a petrecut 9 ani prin spitale (şi încă îşi mai petrece). Este timidă şi încearcă să zâmbească când vorbeşti cu ea dar ochii sunt ireal de trişti. Când o întrebi cum se simte spune "bine" dar medicii ştiu că nu este aşa.  
 
Mihaela  
 
 Sunt doar trei copii din cei 17 (9 băieţi şi 8 fetiţe), internaţi la Spitalul Municipal Mangalia, pe care ZorileStore.ro, brandul online al reţelei de magazine de pe litoralul Mării Negre, încearcă să-i ajute, ceilalţi având şi ei poveşti  şi boli tulburătoare.  
  
 În sprijinul celor de la ZorileStore au sărit şi câteva vedete locale, dintre ele Nicoleta Luciu punându-şi la dispoziţie câteva perechi de încălţăminte la licitaţia organizată de iniţiatorii proiectului. 
 Încălţămintea pentru care se licitează nu trebuie să fie luată în considerare neapărat ca pe un produs practic, ci mai mult ca un simbol pentru contribuţia celor interesaţi la fericirea unor copii cu care viaţa nu a fost deloc blândă. 
 
 Odată cu Nicoleta, alte două vedete locale au sărit în ajutorul campaniei de donaţie cu licitaţie şi anume Adrian Sînă de la Akcent şi Dorina Florea de la TVR1. Şi ei au donat încălţăminte pentru a fi licitată în cadrul acestui proiect umanitar. 
 
Licitaţia are loc pe Facebook la următoarea adresă:  https://apps.facebook.com/licitatiezorilestore/
 (preţurile oferite pot fi trecute în comentariile de la fiecare imagine
"Scopul acestei campanii este de a însenina viaţa unor copii care îşi petrec cea mai frumoasă perioadă a anului în spital. Încălţămintea scoasă la licitaţie nu trebuie privită ca o achiziţie practică, ci ca un simbol al ajutorului pe care îl oferim unor copii care merită un zâmbet într-o perioadă grea a vieţii lor. Ne bucurăm că am avut alături atât de mulţi susţinători (clienţi, personalităţi din showbiz-ul românesc şi bloggeri).", a spus Adelina Oprea, Marketing Manager în cadrul ZorileStore.ro. 
  
 "Zorile Store" a început în urmă cu 7 ani ca o reţea de magazine pe litoralul Mării Negre. Beneficiind de un depozit propriu, având astfel avantajul unei aprovizionări foarte eficiente, compania a decis în 2011 să-şi extindă prezenţa în mediul online la www.zorilestore.ro pentru a deservi publicul fidel de pe litoral şi în lunile din afara sezonului estival.  
  
 În ajunul sărbătorilor de iarnă văd mai multe firme care încep să se implice în cazuri umanitare, ceea ce mi se pare un lucru bun. Un lucru şi mai bun ar fi ca tot mai multe firme să se implice în aceste cauze în care e nevoie de ajutor şi în restul anului, în mod regulat. E un mod de a da înapoi societăţii o mică parte din ceea ce a primit.  
 Fiecare din noi am putea, nu, PUTEM să facem la fel. 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

14 Comentarii

Vanatorul/d.c.
20.12.2013, 10:10:00

Mircea Goia . iertai-ma, dar nu-mi spun nimic..licitatiile astea, la care, sub pretextul..umanismului, "vedetele" isi mai fac putina reclama trantind pe taraba mass media tot felul de articole de incaltamine si imbracaminte..! Daca aveti un cont unde pot fi trimise donatii, va rog publicati-l.

+4 (4 voturi)
Mircea Goia
20.12.2013, 10:56:03

Vanatorule, ti-as recomanda sa te uiti pe pagina de Facebook a Mihaelei Radulescu. Sa vezi ce poate face o vedeta cand isi foloseste numele intr-o actiune de caritate (chiar acum are o alta actiune pentru Salvati Copii). Una e sa doneze ea personal o suma sa zicem (fara sa stie nimeni), si alta e doneze SI sa-si mobilizeze fanii (de unde s-au colectat cateva zeci de mii pana acum). Poate nu realizati puterea unui brand... Licitatia de pe Facebook in cazul prezentat de mana e in plina actiune, doritori de suveniruri exista. Si in Occident se mai practica asta destul de des de catre vedere...

-2 (2 voturi)
Vanatorul/d.c.
20.12.2013, 11:06:47

Mircea Goia . Aici unde traiesc eu, nu se ma practica "autopublicitatea mascata". Sigur, nu neg insa bunele intentii ale organizatorilor din Romania..Totusi..chestia cu incaltaminte si haine..Stiu ca intelegeti la ce ma refer si nu voi mai insista. Poate ca data viitoare vom avea cateva desene sau alte lucruri facute de cei in suferinta, iar d-na Radulescu va organiza o licitatie pentru ele...! Sa aveti o zi buna.

+5 (5 voturi)
dracon
20.12.2013, 10:45:21

Luciu ar putea scoate la licitatie si niste fire de par de la ..... Daca vrea sa faca o donatie ,o poate face trimitand niste lucruri si niste bani in conturile acelei familii.

+2 (2 voturi)
Mircea Goia
20.12.2013, 10:58:13

Si ce e gresit sa-si foloseasca numele pentru a atrage si alti oameni in aceasta actiune??

-2 (2 voturi)

Vezi toate comentariile (14)

Modifică Setările