Noua metodă de discriminare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă până acum diferenţa făcută de angajatori între persoanele nu foarte arătoase şi cele frumoase nu era considerată o problemă, acum oamenii o pot folosi drept o nouă formă de discriminare şi îi pot da în judecată

„Lookismul" sau frumuseţea reprezintă acum o formă de rasism, care ar trebui alungată din societăţile civilizate, susţin specialiştii. Economistul Daniel Hamermesh argumentează că oamenii dezavantajaţi din cauza urâţeniei suferă la fel de mult ca cei discriminaţi pe motivul rasei sau a unei dizabilităţi. În aceste condiţii, oamenii au nevoie de protecţie legală, spune el.

„Din cercetările mele reiese că o persoană care arată bine câştigă mai mulţi bani decât una urâtă, reuşeşte să îşi găsească un soţ mai bogat şi are mai mare succes chiar şi în afaceri. Unele persoane se nasc urâte şi nu pot face nimic pentru a îndrepta acest aspect, iar ele trebuie apărate", adaugă economistul.

Noul statut al urâţeniei a fost scos în evidenţă de o americancă, Shirley Ivey (61 de ani), care şi-a dat angajatorul în judecată pentru că i-a zis că ar plăcea-o mai mult dacă ar fi mai drăguţă.

Frumuseţea extremă, taxată

Nici fetele foarte frumoase nu sunt văzute cu ochi buni, ci mai degrabă sunt clasificate într-o minoritate. De exemplu, supermodelele „binecuvântate" cu o înfăţişare frumoasă şi bine proporţionate nu pot profita mereu de aceste calităţi pentru că pot fi considerate parte minoritară.

Femeile foarte îngrijite au şi ele probleme cu înfăţişarea din cauza aspectului nenatural. Deşi fac un mare efort să arate bine, machiajul perfect şi unghiile false le conferă un aspect „de plastic" şi ajung să fie discriminate.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite