Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Noul trend în fotografia de nuntă: fotografii animate şi gif-uri

0
18 Aug 2013 17:21:55
Autor: Sinziana Boaru
FOTO www.jlbwedding.com
FOTO www.jlbwedding.com

Cele mai bune fotografii de nuntă sunt exersate, tocmai pentru a capta acel moment perfect când mirele îşi vede mireasa pentru prima dată sau dansul tatălui cu fiica sa. Jeffrey Lewis Bennett are o manieră proprie prin care transformă imaginilele lui în poveştile altora.

Fotografiile lui Bennett sunt unice datorită unei modalităţi pe care nimeni nu s-a gândit, până acum, să o folosească pentru asemenea ocazii. 

„Gif-urile folosite pentru fotografiile de nuntă sunt mult mai potrivite pentru că arată ca o imagine ce spune o poveste care are loc acum, în interiorul ei”, a spus acesta pentru „The Huffington Post”.

Bennett, căsătorit cu doi copii, a spus că a fost un mare risc pe care şi l-a asumat atunci când şi-a dat demisia de la locul de muncă sigur pentru a se concentra exclusiv pe fotografia de nuntă şi logodnă. 

„Pentru ca afacerea cu fotografia să mă facă fericit, aveam nevoie să-mi urmez viziunea artistică. Chiar dacă nu eram sigur că o să funcţioneze”, a explicat el. 

Gif-urile lui Bennett, formate din imaginile luate de el, nu din clipuri video, au nevoie de ore întregi de editare, după ce a terminat cu aparatul foto. A realizat primul Gif după ce a fotografiat mirele şi mireasa, repetând pentru dansul serii. În tot acest timp, cei trei au discutat despre cultura internet, meme-urile favorite şi, bineînţeles, Gif-uri, folosite deseori pentru a exemplifica o scenă amuzantă. Nu este atât de mândru de prima sa producţie de gen, cel puţin comparativ cu cele pe care le realizează astăzi. Dar şi-a dat seama că este ceea ce vrea să facă. Erau sarea şi piperul de care aveau nevoie imaginile sale, pentru a ieşi din anonimatul fotografiilor de nuntă.

„Sunt imagini şi Gif-uri care au luat naştere din întâmplare, Odată, ne plimbam pur şi simplu pe lângă o clădire cu un zid interesant. Vântul bătea, rochia ei se unduia în bătăile curentului, aşa s-a născut imaginea”, spune fotograful.

„Nu există Gif-uri la fiecare nuntă. La majoritatea evenimentelor, mă duc cu ideea deja instalată în mintea mea, aşa că încerc să găsesc o modalitate prin care o fac să se întâmple”, spune Bennett.

„Nu era de ajuns pentru mine să mă asigur că timpul de expunere este corect setat. Voiam mai mult de la imaginile acestea, pur şi simplu nu mă satisface munca mea, altfel”, explică fotograful. 

„Stăteau în faţa lacului Michigan. A fost un moment atât de natural, că nici nu mi-am dat seama că o să fie un Gif până nu am avut pozele cu ei. Când s-au sărutat, atunci a fost momentul. Am încercat să stau cât pot de nemişcat, ca să prind cât mai multe cadre exacte cu ei”, explică Jeffrey poza.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările