Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

O garsonieră de 35 metri pătraţi arată ca un apartament, cu dormitor, birou şi o bucătărie complet echipată

3
21 Jul 2021 12:10:01
Autor: Lovedeco.ro

Ce faci atunci când locuieşti într-o garsonieră în care se mută şi prietenul tău şi, brusc, realizaţi că nu mai aveţi loc pentru nimic? Poţi să apelezi la un birou de design interior care să facă magie cu spaţiul respectiv şi să găsească loc pentru toate: pat, birou, chiar şi loc de luat masa şi maşină de spălat vase.

La începutul anului 2020, o tânără din Bucureşti şi prietenul ei, amândoi studenţi la medicină, au decis că e timpul să-şi renoveze garsoniera de 35 de metri pătraţi din cartierul Dristor, Bucureşti. Voiau un „upgrade” de la spaţiul improvizat, studenţesc, cu o singură cameră, la unul multifuncţional şi estetic.

Garsoniera Bucuresti renovata si modernizata de arh. int. Stefania Bobaru - VIM Studio (2) În noua amenajare, e loc pentru toate.

Pentru amenajarea de interior, au apelat la arhitecta de interior Ştefania Bobaru de la VIM Studio. „Când am preluat proiectul, avea o distribuţie deficitară, cu o bucătărie foarte îngustă, dispusă pe toată lungimea garsonierei, iar zona de dormit ocupa aproape tot spaţiul rămas. Nu exista o zonă de zi”, îşi aminteşte Ştefania.

Pentru noua amenajare, a ales o cromatică deschisă şi linii clare, minimaliste, care să amplifice senzaţia de spaţialitate. A schimbat complet şi pardoseala, care are acum o nuanţă deschisă.

Arhitecta a regândit complet spaţiul

La intrare, în partea dreaptă a holului, a gândit o depozitare generoasă. Pereţii erau foarte strâmbi, nu puteau fi reparaţi, şi a fost nevoie să scaneze cu laserul zona respectivă şi să proiecteze un mobilier personalizat: jumătate dulap închis, jumătate rafturi suspendate, cu adâncimi diferite, care se ajustează pe conformaţia neuniformă a peretelui. Ar fi fost imposibil să pună o placă în spate şi pe această jumătate şi atunci a găsit această soluţie.

Hol Garsoniera Bucuresti renovata si modernizata de arh. int. Stefania Bobaru - VIM Studio (12) Dulapul de la intrare e făcut pe comandă, ca să se ajusteze perfect cu inconvenienţele spaţiului: pereţi strâmbi şi hol îngust.

Zona de bucătărie a restrâns-o şi transformat-o complet prin mobilierul pe comandă, în formă de L. A reuşit să obţină loc inclusiv pentru o masă cu două scaune, spre balcon – în vechea amenajare, tinerii mâncau la o masă micuţă, foarte înghesuită, în bucătărie.

Continuarea articolului, aici

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

John McClane
21.07.2021, 12:36:33

Cel mai simpatic e cand faci patul. F_ ti niste coate de pereti de mai mare dragu'! Apoi astia sunt la medicina. Cum isi dau seama ca nu mai sunt in spital? Ca tot alb e si acasa. Patul e aproape de usa si daca o uita descuiata, poti veni usurel la gagica ca sa ii mai schimbi stilul, cat doarme eroul. Maximizarea spatiilor de depozitare il aduce ca aspect aproape de lagarele de munca fortata. Chestia aia de pe masa din bucatarie unde sta cand mananci? Nu serios acum, ce faci cu ficusul ala de plastic? Mananci prin balarii? Efectiv unde pui porcaria? Mda... E o insailare pentru prosti. Arata mai mult ca o f_telnita. Culori nexa. Materiale reci de depou sau spatiu de casare. Atmosfera de morga in demolare. Podea de ATI. Rafturi de procuratura. Impersonal, rece, auster. Brrr!

-6 (10 voturi)
Andrei Adrian
21.07.2021, 18:54:23

Reclama mascata la Stefania Nustiucum. Din cand in cand ma impiedic de articolase de-astea cu reclame "lovedeco" si ma minunez... Il mai tineti minte pe ala cu cada de baie? Cat despre exponatul prezentat de data asta... o sa spun doar atat: Vechii garsoniere ii lipsea o "zona de zi". A venit arhitecta cu laserul, a facut tot "pe comanda" si a iesit o "zona de cosmar". E greu de crezut ca cei doi studenti din Bucuresti mai traiesc azi acolo. Cred ca au divortat de mult iar "zona aia" a avut si ea contributia ei...

+1 (5 voturi)
Petrini Victor
21.07.2021, 20:19:20

La cati bani au investit in aceasta garsoniera, nu era mai simplu sa o vanda si sa cumpere un apartament cu 2 camere?

Modifică Setările