Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Obiceiuri şi tradiţii de Sfânta Marie Mică. Ce se spune că nu e bine să faci pe 8 septembrie

2
7 Sep 2021 14:48:33
Autor: Maria Ţaga
Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca „Sfânta Maria Mică”, marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă.
Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca „Sfânta Maria Mică”, marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă.

Creştinii sărbătoresc pe 8 septembrie Naşterea Maicii Domnului sau Sfânta Marie Mică, primul mare praznic din anul nou bisericesc, care a început la 1 septembrie. În popor se spune că vor fi ascultate mai ales rugăciunile femeilor care vor să aibă copii sau a celor care vor să-şi găsească perechea.

Naşterea Maicii Domnului, cunoscută ca „Sfânta Maria Mică”, marchează hotarul astronomic dintre vară şi toamnă. De asemenea, sărbătoarea anunţă începutul unor activităţi specifice, precum culegerea unor plante şi fructe tămăduitoare, bătutul nucilor, culesul viilor, semănatul grâului, orzului şi secarei de toamnă. Potrivit tradiţiei populare, la sărbătoarea Naşterii Maicii Domnului, ca de altfel ca la orice mare praznic, nu se fac treburi gospodăreşti, nu se spală rufe, nu se face curăţenie în casă, ca să nu se atragă răul.

Peste 2 milioane de români poartă numele de Maria şi Marian    

Naşterea Maicii Domnului (8 septembrie), Intrarea în biserică (21 noiembrie), Buna Vestire (25 martie) şi Adormirea Maicii Domnului (15 august) sunt cele patru mari sărbători creştine închinate Sfintei Fecioarei Maria. Peste 2 milioane de români poartă numele de Maria şi Marian ori derivate ale acestora. 

Citeşte mai multe pe Click.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Iulius.
8.09.2021, 07:54:43

După cum am spus-o și cu alte ocazii, prima regulă când ortodocșii ,,sărbătoresc,, vreun ,,sfânt,, : - Să NU munciți că... La numarul de ,,sărbători,, din calendarul ortodox n-ar mai munci nimeni în România tot anul. Primitivilor, iar veniți cu clasicele expresii- ,,se spune că...,, ,,se crede că,, bla bla-uri și abureli pentru berbecii și oile credule, pupătoare de de hoituri dătătoare de sănătate și făcătoare de min(ci)uni? No, doamne ajută. :) Mereți la muncă și lasați prostiile. Hai cu minusurile, :)

0 (4 voturi)
Deutsche Bälle
8.09.2021, 10:55:56

Du-te învârtindu-te. În Rheinland-Pfalz, land predominant catolic al Germaniei, să îți zic așa numai luna mai are vreo 5 zile care ar fi trebuit sa fie lucrătoare dar nu sunt. Se spune, se crede că ... să nu faci treburile prin gospodărie în ziua aceea, dar te poți duce la lucru liniștit, ceea ce îți recomand. Așa că te poți duce atât la muncă, cât și să ții la "prostii". Ce-ți pasă ție de prostiile altuia, hai zi? Nu le ai pe ale tale?

-9 (11 voturi)
Modifică Setările