Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Obsedat până la moarte de Regina Angliei

0
4 Oct 2011 18:35:15
Autor: adevarul
FOTO: AFP
FOTO: AFP

Trupul unui american de 69 de ani obsedat de Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a fost descoperit pe o insulă din parcul St. James, la nici 100 de metri distanţă de Palatul Buckingham.

Potrivit anchetatorilor citaţi de ziariştii de la „The Daily Mail“, cadavrul lui Robert Moore zăcea în acel loc de aproape trei ani.
Americanul îşi instalase tabăra pe micuţa insulă pentru că avea o vedere excelentă spre palat şi putea spiona în voie. Moore a venit în Marea Britanie în 2007 şi se pare că a locuit în parcul St. James până la moartea sa, care se pare că a survenit în anul următor. Ciudat este că rămăşiţele bărbatului n-au fost găsite decât anul acesta, în pofida milioanelor de turişti care colindau prin preajmă.

Sute de pagini de ameninţări

Robert Moore avea probleme psihice grave, scrie „The Daily Mail“, şi era cunoscut în Londra pentru obsesia lui faţă de Elisabeta a II-a. Se pare că, de-a lungul a 15 ani,americanul i-a trimis reginei sute de pachete dubioase, inclusiv fotografii pornografice şi scrisori de ameninţare, unele chiar de 600 de pagini.
„Era obsedat de regină şi de familia regala. Şi nu exista un loc mai potrivit în care să rămână nedescoperit decât acea insulă, de unde putea să urmarească în voie tot ce se întampla la palat“, a declarat detectivul Mike West.
Deşi a avut probleme cu poliţia din SUA după ce a fost prins băut la volan, Robert Moore nu a ajuns în atenţia autorităţilor britanice decât cu moartea sa.

Cauza morţii - necunoscută

Craniul bărbatului şi câteva oase au fost descoperite pe o saltea putrezită, lângă mai multe sitcle de votcă. În urma investigaţiilor nu au fost găsite urme ale unor traume sau răni. Nici cauza decesului nu a putut fi stabilită, din cauza vechimii rămăşiţelor, însă a fost estimată orientativ data morţii: anul 2008. Asupra cadavrului au fost găsite mai multe documente, printre care şi paşaportul care a lămurit identitatea celui decedat.
Reprezentanţii familiei regale au refuzat să comenteze incidentul.
Cazul Robert Moore a fost imediat comparat cu cel al franţuzoaicei obsedate de George al V-lea, rege al Marii Britanii între 1910 şi 1936. Femeia obişnuia să stea ore întregi nemişcată în faţa Palatului Buckingham, convinsă de faptul că regele îi transmite semnale mişcând draperiile. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările