Pământul are în permanenţă cel puţin doi sateliţi naturali. Cum modifică descoperirea studiul Universului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă de la Universitatea Cornell (Statele Unite) au publicat un studiu în care afirmă că aproape în fiecare moment Pământul are mai mult de un satelit natural (Luna) datorită prezenţei asteroizilor prinşi de gravitaţia Terrei.

Prima prezenţă de acest fel înregistrată de cercetători a fost în 2006, când ei nu şi-au dat seama dacă este vorba despre un asteroid sau despre o cometă „consumată". Cu toate acestea, era vorba despre un mic asteroid prins de gravitaţia Terrei şi care a părăsit orbita în iunie 2007.

Astfel, spun astrofizicienii de la Cornell, în unele momente se poate vorbi despre o a două Lună a Pământului. Deşi acestea sunt de dimensiuni mici, unele având chiar un metru în diametru, efectele pe care le pot avea asupra studiului originii Universului ar putea fi foarte importante, scrie presa britanică.

Studiul publicat pe site-ul Universităţii mai spune că prin această descoperire s-ar putea economisi numeroase fonduri, folosite de către Agenţiile Spaţiale din întreaga lume pentru a trimite misiuni de studiere a spaţiului şi a originii Universului. Deşi nicio navă sau sondă spaţială nu ar putea ateriza pe un asteroid, din cauza dimensiunilor reduse, acestea s-ar putea apropia de ei şi ar putea extrage mostre care să-i ajute în studierea diferitelor forme de viaţă şi substanţe prezente în fazele incipiente ale Universului.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite