Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Pergola retractabilă sau pergola bioclimatică, ce alegi?

0
Articol publicitar
21 Aug 2019 20:47:04
Autor: ADH

Ai hotărât să îţi acoperi terasa şi nu ştii ce pergola să alegi? Trebuie să ţii cont atât de caracteristicile spaţiului, cât şi de amplasarea lui într-o anumită zonă geografică.

În acest sens, ţi-am pregătit câteva caracteristici esenţiale ale pergolelor retractabile şi bioclimatice, pentru a putea lua mai uşor o decizie.

Ce trebuie să ştii despre pergola bioclimatica?

Cea mai importantă deosebire între cele două tipuri este rezistenţa diferită la volumul de zăpadă, aşadar dacă ai o terasă în zona montană, ori unde ninge abundent de obicei, pergola bioclimatica este cea mai potrivită pentru tine.

Pergolele bioclimatice sunt modele minimaliste, principala deosebire între acestea şi pergolele retractabile fiind sistemul creat din lamele din aluminiu care se rotesc şi se retrag, spre deosebire de pergolele retractabile care acoperă terasa cu o membrană PVC.

Pergolele bioclimatice sunt concepute să reziste la cantităţi mari de zăpadă, susţinând până la 200 kg/mp, fără indicaţii speciale legate de întreţinere. Aluminiul din care sunt confectionate lamelele facilitează topirea zăpezii şi suportă foarte bine o greutate mai mare.

Pergola bioclimatica sau pergola retractabilă?

Cu pergolele retractabile vei fi puţin mai atent în timpul iernii şi vei curăţa periodic zapada pentru a împiedica formarea gheţii pe membrană.

Ambele tipuri de pergole au o structura solidă realizată din aluminiu extrudat vopsit în câmp electrostatic, fapt ce le asigură rezistenţa în timp, indiferent de condiţiile atmosferice: soare arzător, ploaie torenţială, grindină, vânt puternic. Pergolele retractabile rezistă la vânt cu viteza de până la 117 km/oră.

În cazul pergolelor retractabile poţi opta pentru mai multe tipuri, în funcţie de particularităţile spaţiului. Acestea se pot monta pe căpriori drepţi, curbaţi, ataşate de o clădire ori direct în aer liber, fără a fi nevoie de pereţi de susţinere!

Poţi opta şi în cazul pergolelor bioclimatice dacă le ataşezi unui perete sau le preferi cu structură independentă, însă pentru bioclimatice vei avea doar varianta acoperişului drept. Consultă modelele pe care le avem în portofoliu, scrie-ne sau sună-ne pentru a-ţi da sugestii în legătură cu ceea ce ţi se potriveşte.

Ce beneficii îţi oferă?

Scurgerea apei se face în acelaşi mod pentru ambele tipuri de pergole, fiind 100% impermeabile, indiferent de tipul de acoperiş. Apa se colectează în jgheaburi şi prin stâlpii de susţinere, urmând a se scurge în pământ – astfel nu vei avea acumulări de apă pe terasă sau în apropierea ei.

Cele două tipuri de pergole se acţionează automat cu ajutorul telecomenzii marca Somfy, dispunând de un sistem inteligent ce permite şi opţiuni suplimentare cum ar fi sistemele audio sau sistemele de lumini.

De asemenea, toate tipurile de pergole pot fi accesorizate cu închideri din sticlă şi sistem de umbrire zipscreen atunci când terasa ta se află într-o zonă în care soarele arde cu putere, iar pe toate le poţi deschide şi închide cu aceeaşi telecomandă sau le poţi conecta printr-o aplicaţie mobilă prin care le poţi controla.

Membrana PVC din care sunt alcătuite pergolele retractabile are în compoziţie un strat de carbon care opreşte crearea efectului de seră, protejând astfel terasa în zilele caniculare. La suprafaţă au un strat acrilic ce permite curăţarea rapidă, fără ca murdăria să se imbibe în membrană.

Indiferent de tipul de pergola cu care vei decide să-ţi acoperi terasa, vei face o alegere excelentă şi o investiţie de durată – deoarece garanţia pe care o primeşti este de 30 ani, iar beneficiile pe care ţi le aduce sunt imense! 

Contactează-ne pentru a ne comunica planurile tale şi îţi aducem sugestii utile pentru ca totul să iasă aşa cum îţi doreşti! Termenul de livrare este de 30 de zile, deci haide să plănuim împreună schimbarea pe care vrei sa o aduci terasei tale!

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările