Plăcinta cu vişine scade colesterolul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O felie de plăcintă cu vişine consumată zilnic poate contribui la scăderea colesterolului şi la reducerea riscurilor de instalare a diabetului. Potrivit unui studiu prezentat la Societatea

O felie de plăcintă cu vişine consumată zilnic poate contribui la scăderea colesterolului şi la reducerea riscurilor de instalare a diabetului. Potrivit unui studiu prezentat la Societatea americană de biologie experimentală din SUA şi citat de dailymail.co.uk şi cireşele sunt benefice şi pentru prevenirea bolilor cardiace. Cele mai bune sunt cireşele amare şi vişinele, utilizate la realizarea plăcintelor, gemurilor şi sucurilor. Specialiştii susţin că efectul benefic vine din pigmentul responsabil pentru culoarea roşie a fructelor. Pigmentul antocianină, de obicei de culoare roşie, dar şi albastră sau violetă, este un compus natural care împiedică formarea cheagurilor de sânge în artere. Vişinele conţin cea mai mare cantitate de antocianine. Cercetătorii de la Universitatea din Michigan, Statele Unite, au adăugat cireşe în hrana unui grup de cobai. După trei luni, specialiştii au descoperit că nivelul colesterolului din sângele acestui grup de cobai a scăzut semnificativ faţă de nivelul colesterolului înregistrat la un grup de cobai care a avut o alimentaţie normală. De asemenea, insulina s-a încadrat în limite normale. Un nivel anormal al insulinei în sânge poate contribui la instalarea maladiilor cardiace şi a diabetului. Steven Bolling, coordonatorul acestui studiu, a indicat că echipa sa intenţionează să înceapă testele pe subiecţi umani.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite