Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Plante care purifică aerul şi elimină substanţele toxice

1
11 Apr 2019 17:49:44
Autor: Lizeta Oprea
Plante care absorb substanţele chimice cancerigene din aer
Plante care absorb substanţele chimice cancerigene din aer

Ficusul, Trunchiul fericirii şi Palmierul sunt doar câteva dintre plantele care absorb toxinele din aer. La birou sau în casă, acestea purifică aerul şi îndepărtează substanţele chimice.

Poluarea din spaţiile interioare este o mare ameninţare a sănătăţii umane, potrivit unui studiu realizat de NASA. Poluarea aerului din interior provine dintr-o multitudine de surse, inclusiv emisiile toxice precum benzenul, formaldehida, tricloretilena, xilenul şi toluenul - toate acestea putând avea efecte negative asupra sănătăţii noastre. 

Aceste toxine se găsesc cel mai frecvent în spaţiile închise, cu circulaţie limitată a aerului, cum ar fi clădirile de birouri şi apartamentele, scrie Huff Post.

Vestea bună este că ne putem ajuta de plante pentru a purifica aerul în mod natural, acestea având puterea de a îndepărta substanţele chimice din aer.

Plante care absorb substanţele toxice din casă:

Iedera dracului (Epipremnum aureum)

Palmier (Chamaedorea)

Philodendron (Philodendron bipinnatifidum)

Trunchiul fericirii (Dracaena fragrans massangeana)


Ficus de cauciuc (Ficus elastica)

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Realist
12.04.2019, 13:15:50

Of, of - iar legende pt inculti ! 1. Orice planta produce oxigen ziua (exceptia crassulaceelor, care au metabolism invers de tip CAM), volumul depinzand majoritar de suprafata de masa verde + viteza metabolismulu, dar oricum in cantitati MULT MAI MICI decat cantitatea de oxigen care ar intra pe un geam deschis pret de o clipa !! Deci efectul "benefic" de oxigenare e o legenda !! 2. In aceeasi masura in care produc oxigen ziua, produc CO2 noaptea (+aburi), lucru deloc benefic daca sunt multe plante in camera in care dormi !