Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Povestea emoţionantă a unui tată singur care a adoptat o fetiţă cu sindrom Down respinsă de 20 de familii

2
1 Dec 2019 17:41:06
Autor: Lizeta Oprea
Luca Trapanese, alături de fiica lui, Alba FOTO Instagram Luca Trapanesse
Luca Trapanese, alături de fiica lui, Alba FOTO Instagram Luca Trapanesse

Luca Trapanese, un italian în vârstă de 41 de ani, a adoptat o fetiţă cu sindromul Down, după ce aceasta fusese refuzată de 20 de familii care doreau să adopte un copil.

Un bărbat singur a decis să adopte o micuţă cu sindromul Down, după ce alte 20 de familii au refuzat-o şi risca să rămână în continuare multă vreme în căminul de copii. Luca Trapanese, din Napoli, Italia, a adoptat-o pe Alba când aceasta avea doar 13 zile, după ce mama ei biologică a părăsit-o atunci când a aflat că s-a născut cu sindromul Down.  

„Când am luat-o prima data în braţe, am simţit o bucurie incredibilă. Am simţit că ea e fiica mea imediat. Era prima oară când ţineam un bebeluş nou-născut în braţe. Înainte de acel moment, am fost mereu speriat să fac asta. Dar când am ţinut-o pe Alba în braţe prima dată am ştiut că eram pregătit să îi fiu tată“, a mărturisit Luca. 

Luca îşi dorea să devină părinte, dar s-a confruntat cu sistemul de adopţie italian, care nu permitea cu uşurinţă ca un bărbat singur, homosexual, să adopte un copil. 

View this post on Instagram

Noi viviamo nel mondo delle fiabe! #Alba #padre #paternità #nataperte

A post shared by Luca Trapanese (@trapaluca) on

 

Încă de când avea 14 ani, băratul a făcut voluntariat şi a lucrat cu persoane cu dizabilităţi, aşa că avea experienţa şi cunoştinţele necesare pentru a avea grijă de Alba.

„De când eram adolescent am avut grijă de persoanele cu nevoi speciale, aşa că ştiu cum trebuie să am grijă de Alba“, a povestit Luca.   

Luca a început recent să-şi spună povestea pe Instagram şi a strâns un număr de peste 130.000 de urmăritori în timp record. Fericitul tătic spune că micuţa l-a schimbat în bine şi că întreaga lui viaţă gravitează în jurul ei. „Mi-a adus multă fericire şi un sentiment de împlinire. Sunt extrem de mândru să îi fiu tată“, a mai spus Luca Trapanese, care a ţinut să explice, într-un interviu radio, că din punctul său de vedere, cazul lui şi al Albei este extrem de special deoarece „distruge stereotipuri legate de paternitate, religie şi familie“. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

Smeritu Pahomie
1.12.2019, 20:35:26

Poate cu ocazia asta se indreapta si el ca sa fie un tata demn.

-1 (5 voturi)
Sorin Ionascu
2.12.2019, 01:03:50

Ai vrea tu sa i se indrepte, dar se prea poate sa nu-i trezesti interesul. LOL!!!!!!!!!!!

-1 (3 voturi)