Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Un preot italian a murit de Covid 19 după ce a renunţat la locul lui de la terapie intensivă în favoarea unui pacient mai tânăr

22
24 Mar 2020 11:56:39
Autor: Lizeta Oprea
A murit de Covid 19 după ce a renunţat la apartul de ventilaţie în favoarea unui pacient mai tânăr
A murit de Covid 19 după ce a renunţat la apartul de ventilaţie în favoarea unui pacient mai tânăr

Un preot italian a murit din cauza coronavirusului după ce a renunţat la locul său de la terapie intensivă pentru un pacient mai tânăr care suferea de aceeaşi boală. În ştirea iniţială, se preciza că părintele a cedat aparatul de ventilaţie cumpărat pentru el de enoriaşi, informaţii ce s-au dovedit a fi eronate.

Preotul catolic Giuseppe Berardelli, în vârstă de 72 de ani, din Casigno, regiunea Lombardiei, cea mai afectată din Italia, a murit pe 15 martie după ce a fost diagnosticat cu noul coronavirus.

Deşi primise un loc la Terapie Intensivă, ceea ce îl ţinea în viaţă, preotul a decis să-l ofere unui pacient mai tânăr.

Cazul extraordinar a fost dezvăluit de preotul iezuit James Martin, din SUA, care este şi consul la Secretariatul pentru Comunicaţii al Vaticanului.

„Este un «Martir al carităţii», un sfânt precum Sfântul Maximilian Kolbe, care la Auschwitz s-a oferit voluntar pentru a lua locul unui om condamnat care avea familie şi urma a fi ucis. Don Giuseppe Berardelli, patronul celor care suferă de coronavirus şi al tuturor celor care îi îngrijesc, roagă-te pentru noi“, a spus preotul James Martin.

Preotul catolic Berardelli era cunoscut pentru ajutorarea celor cu probleme financiare, precum şi pentru pasiunea pentru motociclete, potrivit publicaţiei italiene Araberara.

Berardelli se numără printre cel puţin 60 de preoţi din Italia care au murit din cauza coronavirusului.

În timpul unei Liturghii de la începutul lunii martie, Papa Francisc, în vârstă de 83 de ani, a îndemnat preoţii italieni să „aibă curaj să meargă la bolnavi“. „Ne rugăm lui Dumnezeu pentru preoţii noştri, astfel încât aceştia să aibă curaj să iasă la bolnavi, aducând puterea Cuvântului lui Dumnezeu şi a Euharistiei“, a spus el.

ERATĂ Site-ul italian Araberara a relatat că Giuseppe Berardelli a renunţat la „aparatul de ventilaţie mecanică donat de enoriaşi“ în favoarea unui pacient mai tânăr. Povestea înduioşătoarea s-a viralizat, fiind preluată inclusiv de „Adevărul“, dar şi de site-uri internaţionale, precum BBC, The Independent, USA Today. Ulterior, s-a dovedit că unele detalii erau eronate. Concret, preotul a renunţat la locul său de la Terapie Intensivă pentru un pacient mai tânăr, după cum a clarificat preotul Giulio Dellevita, purtătorul de cuvânt al diecezei de Bergamo.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

22 Comentarii

Chris Kristofferson
24.03.2020, 12:19:03

Comentariu considerat abuziv.

Loki
24.03.2020, 12:20:41

Comentariu considerat abuziv.

cosma marin
24.03.2020, 12:31:31

Nu vreau sa fac polemica cu nimeni dar intreb si eu :Citi dintre noi ar fi instare sa avem atita daruire de sine si sa renuntam de a fi salvat un om care are intreaga viata inainte !De multe ori spunem ca nu se mai intimpla minuni in zilele noastre ! Nu-i adevarat minuni se intimpla dar suntem noi orbi si surzi de nu le vedem si nu le auzim !Imi amintesc inca de o minune intimplata la noi in romania cind un tinar a salvat doua vieti de la inec cu pretul vieti lui !Azi minunile se intimpla mai des in plan spiritual cind oameni ca noi pina ieri au facut multe faradelegi si azi acestia isi dau viata pentru a salva pe altul ! O minune se intimpla chiar cu tine daca ai puterea sa renunti la iubirea de sine ! In aceste zile grele trebuie sa fim uniti si gata de a da o mina de ajutor celor aflati in necaz si suferinta sa le aratam in mod concret ca ne pasa de greutatea lor si ii iubim !

+17 (19 voturi)
Stefan din Nord
24.03.2020, 12:45:10

Emotionant ! Acum ar fi extraordinar ca acel tanar in favoarea caruia a renuntat la aparat , aflat si el in stare foarte grava , sa se vindece Pentru ca jertfa preotului sa nu fi fost in zadar .

+14 (14 voturi)
leonard crassas
24.03.2020, 13:19:43

Asta este articol dictat de Vatican !!

-16 (20 voturi)

Vezi toate comentariile (22)

Modifică Setările