Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Pretenţiile absurde ale miliardarilor lumii: înot cu meduzele, căpşuni „pensate“ de seminţe, duş cu apă Evian

3
14 Sep 2020 11:05:29
Autor: Click! pentru femei
Unii miliardari au
pretenţii care frizează normalul FOTO Shuuterstock
Unii miliardari au pretenţii care frizează normalul FOTO Shuuterstock

Pretenţii de divă: cine nu a auzit această sintagmă? Comportament extravagant, capricii, mofturi. Însă divele ar putea lua cu siguranţă lecţii de la miliardarii lumii. Unii dintre foştii angajaţi de pe ambarcaţiuni de lux au poveşti care, în cel ai bun caz par revoltătoare, dacă nu chiar ireale.

Când banii nu mai sunt de mult o problemă, iar cea mai mică cifră despre care vorbim este de un miliard de euro sau dolari, ego-ul creşte proporţional. Lucrurile comune nu mai aduc de mult satisfacţii, aşa că miliardarii lumii vin cu cerinţe absurde care să le hrănească acest ego.

Cu un număr crescând de miliardari în întreaga lume, s-a dezvoltat o adevărată industrie în jurul lor. Viitorii angajaţi pe iahturi de lux urmează cursuri de specializare, iar eticheta este strict respectată.

Ei trebuie să memoreze anumite formule de adresare, este inacceptabil să întrebe „De ce?“ (propoziţia trebuie înlocuită cu „Pot să ştiu motivul?”) sau „Aţi terminat?“ (trebui înlocuit cu „Pot să vă întreb dacă aţi terminat?“). Stewarzii trebuie să stea nemişcaţi în locul care le e destinat pe punte, fără să vorbească, uneori chiar şi ore întregi, în soare, până ce serviciile le sunt solicitate. Nu au voie să poarte ochelarii de soare în timp ce vorbesc cu oaspeţii, deoarece aceştia vor să le vadă reacţiile.

O zi obişnuită de lucru poate însemna curăţarea telecomenzii (ceea ce nici nu mai este un lucru neobişnuit în timpul pandemiei de COVID) sau tăierea scamelor de pe prosoape cu forfecuţa de unghii. Însă unii miliardari au pretenţii care frizează normalul. Cum ar fi să aibă chef de înot în largul oceanului, într-o porţiune plină de meduze.

Citeşte aici ce presupune munca pe iahtul unui miliardar: să scoţi seminţele din căpşuni cu penseta, să nu te uiţi la prostituatele topless de la bord, să aduci apă Evian pentru duş sau să usuci cu foehnul bancnote ude de 500 de euro.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

mihai radu
14.09.2020, 14:46:07

Expresia "frizează normalul" este greșită în acest exemplu !

+2 (2 voturi)
Cat lover
14.09.2020, 23:29:38

Bine ai observat, dar daca articolul e preluat de pe " Click pentru femei " ce pretentii sa avem ?

Bibi Loi
14.09.2020, 23:27:49

"Unii miliardari au pretenţii care frizează normalul". La fel cum la unii ziaristi cunostintele lor frizeaza educatia.

Modifică Setările