Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Probleme comune la maşina de spălat şi cum să le rezolvi

0
Articol publicitar
5 Dec 2019 17:41:25
Autor: ADH

Cu toţii facem greşeli, dar unele greşeli au consecinţe mai dure decât altele. Să uiţi să iei lapte de la magazin este nimic în comparaţie cu o gafă care ar putea să îţi strice hainele sau să strice o maşină de spălat scumpă.

Iată ghidul nostru de soluţionare pentru problemele obişnuite cu care se poate confrunta o masina de spalat rufe şi soluţii pentru ca maşina ta de spălat să funcţioneze.

1. Maşina de spălat nu se scurge

O maşină de spălat care nu se scurge este una dintre cele mai frecvente probleme pe care le întâmpinăm. Poate fi cauzată de una dintre următoarele:

- Furtunul de evacuare sau pompa este înfundată cu un obiect mic de îmbrăcăminte, gunoi rezidual sau alte resturi.

- Maşina de spălat funcţionează defectuos şi nu antrenează corect ciclul de scurgere / rotire. Poate afişa un cod de eroare – consultă manualul produsului sau poţi contacta producătorul pentru a clarifica la ce se referă acest lucru.

- Pompa de evacuare este spartă (maşina de spălat va scoate un sunet neplăcut şi / sau va începe să se scurgă, dacă este cazul).

Soluţii:

Resetarea maşinii de spălat

În primul rând, ar trebui să efectuezi o resetare generală a maşinii. Opreşte maşina de spălat, aşteaptă un minut, apoi reporneşte-o.

Dacă nu vezi nicio modificare, poţi încerca o resetare principală. Aceasta va reseta toate componentele de bord şi este adesea folosită cu succes de către tehnicienii aparatului. Deschide şi închide uşa maşinii de spălat de 6 ori în 12 secunde. Apoi, execută ciclul de clătire / rotire fără îmbrăcăminte pentru a vedea dacă problemele sunt rezolvate. Dacă se scurge, se rezolvă problema! Dacă nu, să trecem la deblocare!

Deblocarea furtunului de scurgere

Opreşte maşina la punctul de alimentare. Ar trebui să faci acest lucru întotdeauna înainte de a muta maşina sau de a face ajustări.

Verifică dacă furtunul de scurgere este îndoit. Acest lucru poate afecta evacuarea maşinii de spălat şi poate cauza eroarea.

Acum, scoate furtunul de scurgere din partea din spate a maşinii. Acesta este de obicei ataşat cu câteva şuruburi simple. Este posibil să ai nevoie de o mână de ajutor pentru a trage şaiba de la locul ei pentru a accesa punctul de intrare a furtunului.

Trece nişte apă prin furtun pentru a forţa înfundarea. O conexiune cu furtun exterior funcţionează bine. Poţi utiliza, de asemenea, un băţ sau un obiect lung pentru a împinge înfundarea sau obiectul afară.

Dacă nu poţi îndepărta cu uşurinţă furtunul de scurgere, rulează cel mai tare ciclu pe maşina de spălat fără îmbrăcăminte, deoarece acest lucru poate slăbi blocajul.

După ce apa trece constant prin furtunul de scurgere a maşinii, reataşează-l la maşina de spălat. Pentru a te asigura că maşina se scurge eficient, asigură-te că capătul furtunului nu se află la mai mult de 12 cm în gaura de scurgere şi că nu este îndoit.

Dacă niciuna dintre cele de mai sus nu îţi rezolvă problema la maşina de spălat, cel mai bun pariu este să contactezi producătorul.

2. Uşa maşinii de spălat nu se deblochează

Aceasta este o problemă întâlnită cel mai frecvent la o maşină de spălat cu încărcare frontală. Acestea trebuie să rămână bine sigilate în timpul funcţionării. Maşina de spălat se va debloca automat până la sfârşitul ciclului de spălare. Cu toate acestea, uneori, o maşină va funcţiona defectuos şi uşa va rămâne blocată.

Există câteva motive posibile pentru acest lucru:

- Mecanismul de blocare s-ar fi putut strica.

- În computerul maşinii de spălat poate exista o eroare.

- Maşina de spălat poate să nu se scurgă corect, lăsând uşa încuiată şi tamburul umplut cu apă.

Soluţii:

Reporneşte: dacă crezi că ar putea fi o problemă digitală, încearcă vechiul truc de resetare.

Opreşte maşina de spălat la punctul de alimentare cel puţin 60 de secunde, apoi reporneşte-o. Cu puţin noroc, resetarea principală ar trebui să repornească programele de spălare.

Rulează un ciclu scurt: Dacă crezi că problema este că hainele blochează fizic mecanismul de blocare a uşii, poţi seta maşina de spălat să funcţioneze un alt ciclu scurt. Acest lucru ar trebui să facă ca hainele să se mişte şi să sperăm că astfel se va debloca. Sigur, hainele tale vor fi spălate de două ori, dar economiseşti apelul cu un tehnician!

Verifică furtunul de scurgere: Dacă maşina nu se scurge, este posibil să fie timpul să inspectezi furtunul de drenaj pentru înfundări. Un furtun de scurgere înfundat poate afecta, de asemenea, ciclurile de spălare.

Contactează producătorul: Dacă toate celelalte nu reuşesc, contactează producătorul – acesta îţi poate pot oferi sfaturi şi dacă maşina de spălat este în garanţie, aranjează ca un reparator profesionist să vină să o vadă.

Reţineţi că, în timp ce există soluţii online care implică dezmembrarea maşinii, încercarea de a face acest lucru poate anula garanţia sau îţi poate limita capacitatea de a repara maşina de către un tehnician în viitor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările