Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Restaurantele de pe malul Dâmboviţei: The Clique, Moon, Naked, The Dock, JO Lounge, Aici...

3
14 Mar 2019 10:51:15
George Butunoiu

Pe malul cu Piaţa Unirii şi cu Biblioteca Naţională al Dâmboviţei, şi chiar între acestea, primăria (presupun) a avut ideea să se construiască mai multe restaurante, pentru a valorifica un loc fost viran şi rămas gol de când îl ştiu eu.

O idee foarte bună, ca dovadă că s-a animat imediat zona, începând cu vara lui 2018, când au apărut primele. Acum sunt deschise şase, iar al şaptelea, chiar primul dinspre Piaţa Unirii, e în construcţie. Şi asta e tot, altceva nu pare să mai aibă cineva în gând să adauge. Şi nici nu ar mai fi nevoie.

Nu ştiu dacă le-a construit primăria şi le-a dat spre închiriere, sau a dat parcelele şi i-a obligat pe toţi să le construiască după o arhitectură unică. Oricum, sunt identice, arată bine şi totul pare un lucru bine făcut. Au pereţi de sticlă spre Dâmboviţa, fiecare cu câte o terasă în faţă – faţa fiind spre apă, desigur.

Primul dinspre Piaţa Unirii şi primul deschis, din câte mi-au spus, vara trecută e The Clique. Urmează Moon, The Dock, Naked, JO Lounge şi Aici. Sau, cu denumirile lor lungi, Moon Brasserie, The Dock by The Embassy, Get Naked by Bordello, JO Lounge Bistro. Cele mai noi sunt Aici şi Get Naked by Bordello, deschise de câteva săptămâni, JO Lounge Bistro fiind acolo din septembrie 2018, iar celelalte înaintea lor.

Ştiam de ele, însă nu mi-a venit să mă duc la ceva făcut de primărie, convins fiind că sunt urâte, insalubre şi că se mănâncă prost. Însă a trecut Cristi pe acolo, a şi mâncat la mai multe dintre ele şi m-a îndemnat să fac şi eu acelaşi lucru. Surpriza a fost destul de mare, fiindcă arată bine toate şi au şi mâncare rezonabilă, sau chiar bună, dacă o compari cu restaurantele din zonă sau din Centrul Vechi de peste drum.

La ambianţă, The Clique stă cel mai prost, fiind mai puţin inspirat la amenajare şi se şi văd mai multe urme de degradare decât la celelalte, din postura lui de „veteran“. The Dock by The Embassy şi JO Lounge Bistro mi se pare că arată cel mai bine, foarte aproape fiind şi Aici, cu un stil puţin diferit, deşi tot clasic. Mai tinereşti şi mai originale sunt Moon Brasserie şi, mai ales, Get Naked by Bordello. Care Naked are şi o terasă pe acoperiş, pe care o vor deschide imediat ce se va putea sta acolo. M-au lăsat să fac poze în toate, aşa că se vede bine cum e. La unele se văd şi plantele, un decor de efect.

Cât priveşte mâncarea, la The Clique a fost mai puţin bună, un cârnat a rămas în farfurie. Însă e rezonabilă şi la ei, dacă nu ai multe pretenţii. În rest, la celelalte, a fost mai bună decât ne aşteptam. Sunt meniuri scurte, în general, bucătărie urbană, câte puţin din diversele lucruri pe care le mănâncă oamenii care vin în zonă mai mult pentru plimbare, decât cu treabă.

Preţurile sunt normale la cinci dintre ele, mai puţin la JO Lounge Bistro, care face notă discordantă cu niste preţuri vizibil mai mari decât la celelalte, fără a avea mâncare mai bună sau altceva în plus. Cele mai mici ni s-au părut la Aici. Şi nu pare de mirare, deci, că l-am văzut cel mai plin dintre toate, mai ales că şi serviciul ni s-a părut cel mai agreabil. Servicii bune am avut cam peste tot. La Get Naked by Bordello am văzut mai multa atenţie, la Moon Brasserie la fel. Cei de la The Dock by The Embassy au fost mai atenţi la detalii, fiind şi singurii la care am găsit un cuier şi care ne-au întrebat dacă să ne ducă hainele.

Aşadar, dacă ar fi să facem un clasament cu orice preţ, preferinţele noastre ar fi cam în ordinea aceasta: Aici, Get Naked by BordelloMoon BrasserieThe Dock by The EmbassyJO Lounge Bistro şi The Clique. Însă diferenţele nu sunt mari, după cum am subliniat deja.

Restaurantele de pe malul Damboviţei sunt câteva dintre puţinele lucruri frumoase şi plăcute ale părţii de Bucureşti care începe de la Piaţa Unirii şi se duce încolo, departe, către Piaţa Alba Iulia şi mult după ea. Sper să apară şi ceva verdeaţă printre aceste restaurante odată cu primăvara, şi vom vedea un nou loc de promenadă pentru bucureşteni, fără îndoială...

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

3 Comentarii

Azzumbo Jo
14.03.2019, 13:32:16

Asta ar fi prima chestie decenta facuta in timpul regimuluii Firea la PMB

-1 (1 vot)
microtron
15.03.2019, 00:12:46

sunt niste gherete kitschoase. acum partea aceea de bulevard e burdusita de masini. mirosul de mancare este absolut oribil. care vrea vara pe ponton sa-si ia masca de gaze.

+2 (2 voturi)
Radu Alexe
24.03.2019, 15:12:59

Iar denumirile acestor localuri sunt de un prost-gust desavarsit , englezisme ieftine si pompoase pt.a lumea a treia . Snobisme pt.angajatii mai fara cultura de la multinationale si pt.turistii fraieri ...

Modifică Setările