Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Românii au ocazia să înveţe metoda psihologică revoluţionară prin care sunt pregătiţi astronauţii NASA

0
19 Sep 2015 15:07:15
Autor: Roxana Ruscior
Astronauţii de la NASA sunt pregătiţi psihologic pentru misiuni printr-o metodă specială, numită PCM/FOTO news.softpedia.com
Astronauţii de la NASA sunt pregătiţi psihologic pentru misiuni printr-o metodă specială, numită PCM/FOTO news.softpedia.com

Psihologul şi psihoterapeutul Gérard Collignon, unul dintre experţii mondiali în Process Communication, va susţine, luni, o conferinţă pe tema acestei metode de comunicare, care este folosită şi de Agenţia spaţială americană (NASA) pentru pregătirea echipajelor de astronauţi.

Gérard Collignon va veni pentru prima dată în România şi va susţine, luni, de la ora 19.00, o conferinţă pe tema acestei metode revoluţionare în comunicare. Conferinţa este organizată de Asociaţia Absolvenţilor Români ai Programului Copernic, în cadrul "Serilor Copernic" şi va avea loc în Sala "Elvira Popescu" a Institutului Francez din Bucureşti, informează organizatorii evenimentului.

Accesul publicului la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile. Conferinţa va fi susţinută în limba franceză şi se va asigura traducere simultană.

Metoda Process Communication Model (pe scurt, PCM) are la bază o cartografiere, fundamentată ştiintific, a profilului psihologic unic al fiecărei persoane şi propune o serie de tehnici cu mare grad de aplicabilitate pentru optimizarea comunicării şi a relaţiilor interumane, atât în mediul profesional, cât şi în viaţa personală.

"Capacitatea noastră de comunicare cu ceilalţi - fie că vorbim de familie, de serviciu sau de cercurile de prieteni - poate construi sau ne poate distruge relaţiile. Pornind de la profilul psihologic unic al fiecărui om, Process Communication ne ajută să gestionăm optim tocmai acest aspect. Ne dă cheia de acces pentru a ne înţelege mai bine pe noi înşine şi pe celălalt şi, astfel, să comunicăm mai bine. Forţa metodei vine dintr-o solidă fundamentare ştiinţifică, iar simplitatea ei, precum şi rezultatele generate sunt argumente imbatabile ca fiecare dintre noi să o aplicăm în viaţa personală sau profesională", spune Gérard Collignon.

NASA, prima companie care a aplicat metoda PCM

Metoda a fost creată în SUA, în anii ’70, de către Taibi Kahler, după 20 de ani de cercetare ştiinţifică a mecanismelor comportamentale umane. Primii care au aplicat metoda au fost cercetătorii de la NASA, pentru pregătirea echipajelor de astronauţi. În prezent, aplicarea Process Communication Model - PCM - în SUA s-a extins spectaculos, fiind folosită în zona de business şi management, în sfera politicului, a forţelor armate, în educaţie, în industria de film şi chiar de către biserică. În anii ’80, Process Communication ajunge în Europa, principalul ei promotor fiind Gérard Collignon, colaborator apropiat al lui Taibi Kahler, părintele metodei.

Până în prezent, la nivel global, peste un milion de persoane şi-au făcut un profil psihologic PCM. În România, Process Communication este adoptată la finele anilor ’90 şi, până acum, peste 3.000 de persoane s-au iniţiat în această metodă. În acest an, a apărut şi traducerea în limba română a cărţii dedicate acestei metode - "Cum să le spun..." (Editura Trei, 2015, traducere Felicia şi Ciprian Moga) - scrisă de Gérard Collignon, vândută în peste 100.000 de exemplare pe piaţa din Franţa, oferind publicului din România acces direct la această metodă.

"Cei care s-au dovedit cei mai deschişi acestei metode în România au fost, mai ales, oamenii din sfera de business, pentru că s-au putut convinge foarte repede de eficienţa ei şi de gradul ei mare de aplicabilitate în coeziunea echipelor, în dezvoltarea managerilor, în vânzări şi relaţii cu clienţii, marketing şi comunicare. Odată ce au descoperit-o, majoritatea celor care s-au iniţiat în PCM au început să o aplice şi în relaţiile personale şi rezultatele nu au întârziat să apară. Sfera de aplicare a PCM în România ar putea fi şi mai largă. De exemplu, în zona de educaţie, unde credem că ar avea mare impact în formarea eficientă a viitoarelor generaţii", a spus Ciprian Moga, preşedinte al Asociaţiei Copernic România şi trainer certificat PCM.

Conferinţa susţinută de Gérard Collignon, luni, la Sala "Elvira Popescu", de la Institutul Francez din Bucureşti, va fi urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri, precum şi de o sesiune de autografe. Volumul "Cum să le spun..." va fi disponibil la un stand furnizat de Editura Trei cu acest prilej.

Gérard Collignon este psiholog şi psihoterapeut. Este Master Trainer certificat în Process Communication Model. A coordonat implementarea metodei şi formarea echipelor de traineri în Europa şi Africa. Este autor al mai multor cărţi despre PCM, printre care "Comment leur dire..." (tradusă în limba română cu denumirea "Cum să le spun..."), "Coacher avec Process Communcation" şi "Parlez-vous Personality".

Conferinţa lui Gérard Collignon la Bucureşti este organizată de Asociaţia Copernic România, cu sprijinul Institutului Francez din Bucureşti şi în parteneriat cu Editura Trei. Conferinţa va fi integral filmată şi va putea fi vizionată ulterior pe platforma TV internă a Institutului Francez.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările