Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Rulourile transparente pentru închiderea teraselor oferă o soluţie excelentă celor care îşi doresc un balcon închis eficient

0
13 Dec 2019 13:24:43
Autor: ADH

Dacă locuiţi la bloc şi vă place să profitaţi la maxim de balconul dumneavoastră în zilele calde de vară în care puteţi să vă relaxaţi în spaţiul din aer liber pe care îl oferă, înainte de a vă complica cu instalarea geamurilor fixe, luaţi în consideraţie protejarea lui cu ajutorul unor rulouri transparente pentru care puteţi opta direct de pe site-ul eurotenda.ro.

Ce este un rulou transparent pentru terasă şi balcon?

Un rulou transparent este un fel de prelată confecţionată dintr-un material rezistent care în momentul în care se doreşte protejarea unei terase se coboară până la nivelul zidurilor sau podelei. Această prelată poate fi acţionată în mod manual sau automat şi se poate fabrica în funcţie de lăţimea şi înălţimea golului acoperit. În general pentru astfel de sisteme de acoperire se optează în cazul balcoanelor şi teraselor care nu se doresc a fi închise.

Care sunt avantajele unor rulouri transparente în comparaţie cu geamurile obişnuite?

#1 Au calităţi estetice deosebite

 

Mai ales în cazul blocurilor de locuinţe noi, multe balcoane sunt prevăzute cu geamuri până în dreptul balustradelor şi în rest au spaţii goale pe care unele persoane aleg să le închidă cu tâmplărie din lemn, termopane sau rulouri transparente. Însă din toate aceste variante, ultima este cea mai potrivită deoarece rulourile transparente nu schimbă cu nimic aspectul iniţial al blocului şi atât din interior cât şi din exterior arată excelent.

#2 Nu umbresc spaţiul

 

Când vine vorba de închiderea balconului cu tâmplărie din lemn sau PVC o mare problemă a acestor alternative este faptul că din cauza părţilor opace camerele se întunecă. Lumina nu mai pătrunde la fel de eficient în încăpere şi se crează locuri umbrite. Iar dacă sunteţi o persoană care iubeşte lumina şi preferă ca razele soarelui să pătrundă cât mai mult în apartament, acest sistem de închidere a balconului nu vi se potriveşte. Dar dacă totuşi doriţi să vă protejaţi balconul de precipitaţii şi vreţi să vă feriţi plantele de apartament de frig şi vânt puternic puteţi opta pentru rulouri transparente pe care să le ţineţi ridicate atunci când vremea este caldă şi însorită.

#3 Permit aerisirea

 

Mai ales pe timp de vară, un balcon închis ermetic nu este un lucru de dorit. În mod special, în cazul apartamentelor în care toate camerele dau spre balcon şi nu există alte ferestre care să se deschidă direct spre exterior permiţând intrarea aerului proaspăt, aerisirea devine deficitară prin închiderea cu ferestre termopan, iar în aerul din încăpere devine stătut dând şi hainelor un miros de mucegai. Iar dacă sunteţi o persoană care pune un accent deosebit pe spaţiul din afara apartamentului pe care vă place să-l folosiţi pentru recreere şi aerisire, închiderea într-o cutie de metal şi sticlă nu este niciodată o soluţie viabilă. De aceea şi atunci când vine vorba de aerisirea corespunzătoare a locuinţei, puteţi conta cu încredere pe rulourile transparente pe care să le folosiţi doar când este necesar.

#4 Nu solicită structura blocului

 

Nu numai că este ilegal, dar este şi periculos să închideţi cu tâmplărie de lemn sau PVC un balcon care din construcţie a fost proiectat astfel încât să rămână deschis. Fără o expertiză tehnică de specialitate şi apelând la neprofesionişti, riscaţi să afectaţi structura de rezistenţă a blocului prin dispunerea unor greutăţi foarte mari pe o construcţie negândită să suporte o astfel de presiune. Iar în timp, chiar dacă nu veţi primi niciodată vreo amendă de la o instituţie a statului, contribuiţi la deprecierea construcţiei. De aceea, pentru a evita o astfel de situaţie, cea mai bună soluţie este să vă închideţi balconul cu rulouri transparente.

#5 Costă puţin

 

Rulourile transparente sunt practice, frumoase, dar şi convenabile. Nu trebuie să cheltuiţi o avere pentru a vă închide balconul apartamentului cu astfel de prelate confecţionate din materiale de cea mai bună calitate. Tot ce trebuie să faceţi pentru a beneficia de un astfel de sistem de închidere este să măsuraţi lungimea şi lăţimea spaţiului pe care doriţi să-l închideţi în acest fel şi apoi să solicitaţi o cotaţie de preţ. Rulourile transparente se confecţionează pe comandă şi în acest mod puteţi fi convins că se potrivesc la fix cu balconul dumneavoastră, asigurându-i protecţia de care are nevoie, exact atunci când este necesar.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările