S-a deschis fântâna de vin unde se bea gratis 24 de ore pe zi: „Nu este un loc pentru beţivi“ VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fântâna de vin unde se bea gratis are menirea de a promova traseul de pelerinaj FOTO „Daily Mail“
Fântâna de vin unde se bea gratis are menirea de a promova traseul de pelerinaj FOTO „Daily Mail“

Proprietarii unei crame au realizat un proiect inedit, aceştia deschizând de curând fântâna care oferă vin în mod gratuit, timp de 24 de ore pe zi, şapte zile din şapte. Aceasta este realizată pentru omagierea Apostolului Toma, ale cărui moaşte sunt păstrate la o catedrală din apropiere.

În Italia a fost deschisă, de curând, fântâna de vin care stă la dispoziţia turiştilor şi pelerinilor ce călătoresc de-a lungul  Drumului Apostolului Toma (Cammino di San Tommaso) şi care simt nevoia să se răcorească. Fântâna este deschisă 24 de ore, timp de şapte zile pe săptămână, fiind situată în Caldari di Ortona, o comună din regiunea Abruzzo, între Roma şi Ortona.

Proiectul a fost pus la punct de Dora Sarchese şi Nicola D'Auria, proprietarii unei crame, din dorinţa de a promova traseul de pelerinaj din regiune. Fântâna care oferă gratis vin este realizată pentru omagierea Apostolului Toma, ale cărui moaşte sunt păstrate la catedrala din Ortona. Vinul este destinat în primul rând pelerinilor, care simt nevoia să se răcorească, însă oricine trece pe acolo poate bea, scrie „Daily Mail“.

Pentru a fi sigură că nu vor exista clienţi „permanenţi“, reprezentanţii ineditului proiect au avertizat printr-o postare pe Facebook că fântâna „nu este un loc pentru beţivi“.

image

FOTO „Daily Mail“ 

Vinul este distribuit printr-un robinet instalat pe un bazin de piatră, în timp ce întreaga fântână este situată în interiorul unui butoi gigant de vin.

FOTO „Daily Mail“ 

image

Structura a fost creată de arhitectul local Rocco Valentini, care a folosit materiale reciclabile pentru a-şi crea proiectul.

Regiunea Abruzzo este cunoscută pentru vinurile sale roşii, rezultate din nenumăratele soiuri de struguri ce cresc în pământurile bogate ale acestei regiuni. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite