Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

S-a născut fără mâini, dar poate pilota un avion, înoată şi are centura neagră la arte marţiale

1
30 Jun 2015 16:56:43
Autor: Roxana Ruscior
jessica poate scrie cu picioarele, cântă la pian şi chiar pilotează avioane/FOTO Mirror.co.uk
jessica poate scrie cu picioarele, cântă la pian şi chiar pilotează avioane/FOTO Mirror.co.uk

Jessica Cox s-a născut fără mâini, dar acest handicap nu a împiedicat-o să facă gimnastică în copilărie, iar acum să deţină centura neagră la Tae Kwon Do. Tânăra poate face orice îşi doreşte, inclusiv să piloteze un avion.

Jessica are 32 de ani şi are brevet de pilot, devenind prima femeie care a ţinut manşa unui avion cu picioarele, fiind astfel înscrisă în Cartea Recordurilor, în anul 2008.

Tânăra ţine discursuri motivaţionale, în care vorbeşte despre viaţa ei şi cum a reuşit să depăşească toate dificultăţile provocate de handicapul cu care s-a născut. Chiar dacă cei din jur consideră că viaţa ei este grea, fiindcă nu are mâini, ea nu s-a considerat niciodată dezavantajată, scrie Daily Mirror.

În copilărie, Jessica a purtat proteze, dar la vârsta de 14 ani a renunţat la ele şi a decis să se folosească de picioare în locul mâinilor. Cu ajutorul picioarelor, Jessica poate să conducă o maşină fără modificări, poate scrie la calculator, la telefonul mobil, cântă la pian şi este o foarte activă. La 3 ani făcea gimnastică, la 6 ani lua lecţii de dans, la 5 ani a învăţat să înoate, iar de la 10 ani practică Tae Kwon Do.

Datorită pasiunii pentru artele marţiale, Jessica l-a cunoscut acum 5 ani pe Patrick, actualul ei soţ, care era instructor. Tânăra duce o viaţă complet independentă, având nevoie de ajutor doar atunci când trebuie să-şi aranjeze părul. Acum, Patrick a devenit impresarul ei şi o însoţeşte în turnee prin lume, unde ea ţine discursul motivaţionale.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Utilizator Adevărul
1.07.2015, 13:53:58

Comentariu considerat abuziv.

Modifică Setările