Schimbări care te vor face mai fericit în noul an: sfaturi de la psihologi din toată lumea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Noul an reprezintă momentul perfect pentru setarea de noi intenţii şi obiective. Dincolo de rezoluţiile legate de creşterea profesională, nu uita de importanţa menţinerii în echilibru a planului emoţional.

Specialişti din toată lumea vin cu sfaturi pentru creşterea nivelului de fericire în noul an, într-un articol publicat de Huff Post. Deşi unele vor părea provocatoare sau poate nerealiste, aplicarea acestora ar putea să îţi schimbe viaţa.

Cucereşte-ţi vârfurile anxietăţii

Stabileşte-ţi repere motivaţionale pentru a începe să-ţi cucereşti în acest an cele mai mari temeri. Fie că-ţi este frică să faci următorul pas în carieră, să scrii editurii care ai vrea să-ţi publice cartea sau chiar să renunţi la jobul care nu-ţi aduce fericire, din teama de eşec, stabileşte paşii care te vor duce în siguranţă mai aproape de obiectivul tău şi treci la acţiune.

„De cele mai multe ori, fericirea se găseşte chiar de partea cealaltă a unei uşi păzite de anxietăţile noastre. Intrarea în noul an este un moment minunat pentru a începe să dărâmăm nişte uşi“, spune psihoterapeutul Forrest Talley.

Învaţă să găseşti plăcere în ceea ce faci

„Cel mai de impact obiectiv atunci când vorbim de sănătatea mintală este angajamentul de a echilibra volumul responsabilităţilor cu cel al activităţilor care îţi cresc sentimentul de plăcere“, spune psihoterapeutul Elena Touroni. „Când există un dezechilibru în ceea ce oferim lumii şi în ceea ce facem pentru propria fericire, atunci resursele noastre psihologice se epuizează“. Specialistul recomandă începerea fiecărei zile cu o sesiune de meditaţie: „Du-te la terapie pentru a descoperi un model de viaţă sau pentru a obţine un antrenor personal. Acest angajament poate fi defalcat în obiective specifice şi concrete, în funcţie de preferinţele personale, dar totul se reduce la a face o prioritate din grija pentru sine“.

Creditează-te prin lucrurile pe care le spui despre tine

În loc să vă concentraţi întotdeauna pe negativ, schimbaţi abordarea într-un mod pozitiv. De exemplu, în loc să spuneţi: «Dacă primesc acea slujbă“, încercaţi „Când obţin acel job“. Aceste schimbări subtile în utilizarea limbajului pozitiv vă ajută să vă schimbaţi gândirea şi să vă repoziţionaţi cu privire la modul în care vedeţi propria persoană. Îţi poţi creşte energia pozitivă afirmând un lucru care-ţi place la tine în fiecare dimineaţă când te uiţi în oglindă.

Investiţi în relaţii de calitate

„Dacă doriţi să aveţi o sănătate psihică şi fizică bună pe termen lung, trebuie să vedeţi mai întâi dacă aveţi relaţii bazate pe iubire şi înţelegere“, este de părere psihologul Kevin Gilliland. El sugerează să alegeţi o persoană dragă în acest an şi să investiţi timp de calitate în consolidarea relaţiei voastre. „Altfel, vom ajunge să investim tot ce avem mai bun în relaţii care nu sunt benefice sănătăţii noastre mintale“, adaugă specialistul.

Evită petrecerea timpului pe social media

Petrecerea timpului pe social media poate duce la sentimente de inadecvare în propriile noastre vieţi, potrivit experţilor. Şi având în vedere că cercetările arată că acest tip de activitate este legată de sănătatea mintală precară, începerea noului an este momentul perfect pentru a reduce timpul petrecut în lumea virtuală. „Validarea externă este temporară; este dificil să te menţii fericit în funcţie de numărul like-urilor primite“, atenţionează terapeutul Jennifer Musselman.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite