Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Semne care trădează o persoană care minte: care sunt cele mai evidente

1
11 Jul 2019 18:45:25
Autor: Lizeta Oprea
Semne care trădează o persoană care minte
Semne care trădează o persoană care minte

Atunci când o persoană minte îşi va schimba uşor tonul şi ritmul vorbirii. Ba mai mult, s-ar putea să înceapă să vorbească mai repede sau mai încet, li se va înroşi nasul sau vor transpira uşor. Cunoscând semnele care trădează minciuna, veţi identifica uşor persoanele care fac acest lucru.

De cele mai multe ori, compromisul de a spune o minciună este făcut din dorinţa de a evita problemele, dar există şi cazuri în care acest comportament devine un „hobby“ în sine. Partea mai puţin plăcută este că minciuna poate fi uşor detectată atunci când cel căruia îi este livrată cunoaşte tehnicile de identificare ale acestui comportament.

Tehnici ale specialiştilor prin care detectează o persoană care minte:

Începeţi prin a pune întrebări neutre

Începeţi discuţia cu întrebări despre starea vremii, planurile pentru weekend sau despre orice ar putea conduce la un răspuns confortabil. În timp ce răspunde, observaţi limbajul corpului şi mişcarea ochilor, concret, ce reacţii are atunci când nu minte, scrie psychologytoday.com.

Urmăriţi limbajul corpului atunci când abordează alt subiect

Cei care mint îşi trag adesea corpul spre interior pentru a se simţi mai mici şi mai puţin observabili. Mulţi oameni vor deveni scârbiţi de propria faptă şi uneori îşi vor ascunde mâinile, ca gest inconştient.

Observaţi expresiile faciale

Oamenii sunt trădaţi de expresia facială atunci când spun o minciună. Unii oameni îşi vor schimba culoarea tenului într-o nuanţă de roz, li se va înroşi nasul, vor transpira uşor sau vor clipi mai repede.

Ascultaţi tonul, cadenţa şi structura expresiilor

Adesea, atunci când o persoană minte îşi va schimba uşor tonul şi ritmul vorbirii. S-ar putea să înceapă să vorbească mai repede sau mai încet şi cu un ton fie mai scăzut, fie mai ridicat, iar proproziţiile pe care le folosesc să fie mai complexe, încercând să-şi susţină minciuna.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Galeriu Crestinu
12.07.2019, 02:26:05

Cel mai usor se vedea la nenorocitul ala de PONTA - albanezu'...cum i se lungea nasul ala de Pinocchio...il treceau nadushelile prin chica aia de purcarias si se balbaia sacadat in limbajul ala de lemn invatat de la bolshevicul ILIESCU ....care la fel se-ncurca in minciuni mai gogonate decat casa.....invatate cand era pionier KGB la Moskova...... Minciuna in orice vremuri....are picioare scurte....