Semnele care îţi arată că eşti pe drumul cel bun în viaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Să reuşeşti în viaţă nu înseamnă neapărat să întorci banii cu lopata, să trăieşti într-o casă de vis şi să conduci maşini performante, dar societatea ne-a învăţat că acestea sunt coordonatele succesului personal. Chiar dacă mulţi consideră că şi-au ratat scopul în viaţă pentru că nu se potrivesc acestui şablon, calea cea dreaptă este semnalată adesea de detalii care trec neobservate.

Este perfect normal să dăm piept cu eşecul în viaţă, precizează specialistul în comunicare Carol Morgan pentru site-ul lifehaks.com. Însă trebuie să înţelegem şi să acceptăm că lucrurile aparent fireşti, pe care adesea nici nu le băgăm în seamă, completează tabloul unui om despre care se poate spune că a reuşit în viaţă. 

Morgan a identificat reuşitele pe care nu le considerăm realizari personale, orbiţi de dorinţa de a bifa cât mai multe obiective palpabile, materiale:

Iubeşti mai aşezat 

Dramele nu sunt un indiciu al maturizării. Pe măsură ce înaintăm în vârstă, începem să înţelegem sau cel puţin ar trebui să realizăm că iubirea adevărată ne linişteşte şi ne face mai înţelepţi, nu trebuie să fie presărată cu momente de disperare.

Nu ţi-e teamă să ceri sau să-ţi oferi ajutorul

Să recunoşti faptul că ai nevoie de ajutorul celor din jur, măcar din când în când, nu este semn de slăbiciune, ci de putere. Nicio persoană nu are parte de reuşite atunci când se izolează. Munca în echipă este cea care aduce îndeplinirea obiectivelor personale. Să soliciţi ajutorul sau să te oferi să ajuţi sunt dovezi ale dezvoltării individuale.

Ţi-ai reevaluat standardele

Nu mai eşti dispus să accepţi în viaţa ta persoane care te fac să iroseşti timp preţios şi energie. Contabilizezi benefiicile pe care le obţii de pe urma fiecăruia şi ai ajuns în punctul în care te îndepărtezi de persoanele sau lucrurile care înţelegi că îţi fac rău. Iubirea de sine sau refuzul de a face mereu tot ceea ce ţi se cere nu înseamnă în mod necesar egoism, ci reprezintă şi o modalitate de a ne proteja. 

Ai învăţat să-ţi accepţi eşecurile

Nimeni nu câştigă de fiecare dată în viaţă, oricât de norocos sau inspirat ar fi. Viaţa este clădită pe succes şi eşec. Nu este puţin lucru să priveşti la experienţele trecute, indiferent de modul în care s-au încheiat, înainte de a face paşi spre ceva mai bun.

Îţi cunoşti adevăraţii prieteni 

Ai reuşit să te înconjori de oameni care au dovedit că îţi vor fi alături în cele mai grele momente şi i-ai identificat pe cei care îţi dau târcoale numai atunci când îţi merge bine. Este o trezire la realitate dură, dar aşa înveţi să te fereşti de trădare.

Nu-ţi mai plângi de milă

În cazul în care nu ai trecut prin momente cu adevărat tragice şi nu ai suferit pierderi ireparabile, ţi-ai dat seama că văicăreala nu înseamnă decât irosire de timp. Oamenii care înţeleg în ce constă cu adevărat succesul, învăţă să se bucure de ceea ce au.

Te bucuri sincer de reuşitele altora

Succesul celor din jur nu este oglinda insuccesului tău. Atunci când învăţăm să oferim energie pozitivă altora şi să ne bucurăm sincer de reuşitele lor, abia atunci ne vom simţi liberi să devenim creativi şi să ne ajutăm pe noi cu adevărat. 

Îţi cultivi talentele

Eşti o persoană pasionată, care îşi cunoaşte şi ştie să-şi aprecieze abilităţile. Nimic nu te face să te simţi mai viu decât momentul în care înţelegi că îţi aduci cumva contribuiţia la ceea ce se întâmplă în lume. Stabilirea, urmărirea şi îndeplinirea unor obiective ne menţine activi şi ne face încrezători. Gustul victoriei este cel care dă mereu naştere noilor provocări şi îndulceşte gustul amar al dezamăgirilor.     

Te implicit total când iubeşti

Dragostea poate fi un sentiment înspăimântător uneori, iar teama de a nu fi respinşi ne poate răpi din fericirea de a iubi cu tot sufletul. Să înveţi cum poţi iubi fără reţineri şi teamă este un mod de a descoperi succesul în viaţă.

Refuzi să te complaci în rolul victimei

Viaţa trebuie provocată din când în când, nu se întâmplă totul de la sine. Momentul în care înţelegem că putem deveni creatori ai propriilor experienţe este eliberator.  

Nu-ţi pasă de ce cred cei din jur

Nu le poţi face mereu pe plac altora şi să te mulţumeşti şi pe tine. Nu te păcăli singur. Aminteşte-ţi că standardele după care ne judecă societatea sunt adesea nerealiste. Aşa că învaţă să te placi aşa cum eşti şi nu-ţi mai pune permanent la îndoială deciziile.

Accepţi lucrurile pe care nu le poţi schimba

Singurul lucru pe care îl putem schimba cu adevărat în viaţă este perspectiva asupra situaţiilor în care ne aflăm. Ai înregistrat un real succes atunci când reuşeşti să transformi o perspectivă negativă într-una pozitivă. Important este să accepţi starea de fapt a lucrurilor, dar numai după ce ai luptat până la capăt încercând totul pentru a le schimba în bine.  

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite