Sfaturi pentru chiriaşi. Cum decorezi un spaţiu deja mobilat

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Când stai în chirie, scapă de lucrurile inutile şi încearcă să fii cât mai practic!
Când stai în chirie, scapă de lucrurile inutile şi încearcă să fii cât mai practic!

”Cum decorezi un spaţiu deja mobilat?” Aceasta este dilema oricărui chiriaş care se trezeşte într-o casă nouă în care trebuie să îşi găsească locul, nu doar al său, ci şi al lucrurilor sale. Iar a doua parte este destul de complicată.

Am trecut o dată prin experienţa asta şi ştiu cât de complicat şi de frustrant poate fi întregul proces de mutare. Când o iei de la zero, într-un spaţiu complet gol, totul parcă se aşează altfel (citeşte AICI cum decorezi un spaţiu gol). Dar, într-o casă în care există deja mobilă în toate încăperile, trebuie să identificăm cele mai bune soluţii pentru a ne integra. Din acea experienţă de care vă povesteam am tras următoarele concluzii:

#1 Avem nevoie de spaţiu de manevră. Aşa că trebuie scoase din cameră toate lucrurile pe care le considerăm inutile. Lăsaţi doar piesele mari de mobilier şi obiectele fixate în perete (corpuri suspendate, poliţe, aplice, lustre). Amenajarea se face luând fiecare încăpere în parte, fără a pierde din vedere însă tabloul complet. Odată golit spaţiul de obiectele nefolositoare, ne putem imagina mai bine felul în care el va arăta la final. Dacă sunteţi în pană de idei, găsiţi AICI mai multe sugestii.

#2 Adăugaţi decoraţiunile treptat. După ce piesele mari de mobilier au fost puse pe poziţie, putem să introducem în decor şi diferite accesorii şi ornamente. Ele sunt cele care dau personalitate casei, iar într-un apartament închiriat spun mai mult despre felul nostru de a fi, estompând amprenta proprietarului.

Scriam într-un alt articol pe o temă asemănătoare că e bine ca seturile de decoraţiuni şi colecţiile la care ţineţi în mod deosebit să fie expuse într-un singur loc, ca într-un altar. Nu este indicat să le răspândim prin toată camera, pentru că riscăm să lăsăm impresia de dezordine. Ornamentele mai vechi se pot mixa cu cele mai noi pe criteriul cromatic sau în funcţie de formă şi volum - piesele mari în spate, cele mici în faţă. Spre deosebire de mobilă, stilurile pot fi combinate mai uşor în cazul decoraţiunilor, pentru că ele nu ocupă o suprafaţa atât de mare încât să eclipseze ambientul.

#3 Culoarea vine din ornamente şi ţesături. Cum casa este una închiriată, opţiunea schimbării culorii pereţilor nu există. Aşa că trebuie să improvizăm cumva. Ţesăturile – perdelele, draperiile, pernele decorative, cuverturile – sunt o cale la îndemână pentru o diferenţă notabilă. La fel şi câteva ornamente colorate, care atrag privirea către punctele focale ale încăperii de cum i-ai trecut pragul.

#4 Trebuie să fim originali. Nu este obligatoriu ca mobila să fie lipită de pereţii camerei, oricât de mică ar fi ea. Încercaţi să creaţi zone cu diferite funcţionalităţi. Spre exemplu, una de socializare şi conversaţii cu prietenii şi o alta de lectură şi relaxare. Spaţiul dintre canapea şi perete poate fi folosit pentru a depozita obiecte şi cutii de care nu avem nevoie în fiecare zi ori care nu vrem să fie lăsate la vedere.

Spor la mutat şi la decorat!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite