Simptomele care arată că eşti dependent de tehnologie, „boala” noului mileniu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Telefoanele au devenit, pe lângă dispozitive care ne ajută să ţinem legătura cu apropiaţii, obiecte care ne fac viaţa mai uşoară. Alături de tablete şi calculatoare, ne ajută, printre altele, să salvăm listele de cumpărături, să ne orientăm în cartierele necunoscute şi să ne achităm facturile. Din acest motive, dependenţa de tehnologie este un pericol care ne paşte pe toţi.

Utilitatea dispozitivelor tehnologice s-a extins extrem de tare în ultimii ani, rolul lor fiind mult mai important decât cel iniţial – de comunicare, aşa că dependenţa de tehnologie a devenit o problemă reală. Una din cinci persoane suferă, de fapt, de„ anxietate de separare” atunci când nu se află în apropierea telefonului mobil sau a tabletei, potrivit unui nou sondaj realizat pe un eşantion de 2.000 de persoane, şi se simte „izolată”.

Cercetarea a dezvăluit date îngrijorătoare: un adult petrece, în medie, 20 de săptămâni dintr-un an în faţa ecranului unui telefon sau al unei tablete, scrie publicaţia britanică „Daily Mail”, 30% din intervievaţi verificându-şi mobilul cel puţin o dată la 30 de minute. Unul din patru oameni se plictiseşte după o oră fără telefon, în timp ce 23% spun că separarea de acest accesoriu le dă stări de anxietate.

Sondajul a mai scos la iveală şi care sunt cele mai enervante obiceiuri ale oamenilor când vine vorba de tehnologie, 35% din subiecţi declarând că nu suportă când alte persoane folosesc telefonul în timpul cinei, în timp ce 28% devin iritaţi atunci când interlocutorul lor se uită pe telefon în timpul conversaţiei, iar 22% au o problemă cu cei care fac acelaşi lucru la cinema, în timpul filmului. 

„Este uimitor cât timp petrecem «conectaţi», fie online, fie pe telefoane”, a declarat Jamie Sterry, reprezentant al companiei producătoare de sucuri „Innocent”, care a realizat cercetarea. „Deşi nu susţinem niciun moment că tehnologia este un lucru rău, este important să ne amintim să ne deconectăm din când în când, să luăm pauze”, a mai spus Sterry.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite