Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Soluţii eficiente pentru lupta împotriva microbilor

0
Articol publicitar
8 Apr 2020 12:38:07
Autor: ADH

Pentru un stil de viaţă sănătos, curăţenia şi igiena reprezintă cei mai importanti factori. Mediul în care trăim este ideal dezvoltării bacteriilor, iar curăţenia este cea care ne ajută să îi evităm şi să ne păstrăm viaţa sănătoasă. Astfel, se îndepărtează microorganismele de pe suprafeţe, obiecte sau piele, odată cu îndepărtarea prafului şi a substanţelor organice.

Utilizând metode şi substanţe profesionale de curăţare şi igienizare a suprafeţelor încăperilor, obiectelor şi echipamentelor, se poate realiza o decontaminare de aproximativ 95-98%, rezultate foarte apropiate de cele ale unei dezinfecţii profesionale. Principalul avantaj al unei curăţenii amănunţite este faptul că aceasta acţionează asupra tuturor microorganismelor. Pentru ca igienizarea suprafeţelor să se realizeze în cele mai bune condiţii, este indicat să se folosească dezinfectant bactericid, care se poate folosi pentru dezinfecţia suprafeţelor, pardoselilor, obiectelor sanitare ceramice, vaselor de toaletă, chiuvetelor, materialelor şi echipamentelor, mobilierului.

Curăţarea şi igienizarea corectă a mâinilor

Mâinile au un rol important în răspândirea rapidă a microorganismelor şi a bolilor, deoarece intră în contact cu suprafeţe variate şi fără sa ne dăm seama, le putem duce cu uşurinţă la faţă. De aceea este esenţial să le spălăm şi să le igienizăm cât mai bine. Până la 80% dintre bolile infecţioase se pot transmite, conform World Health Organisation (WHO), prin mâini. Astfel, datorita numărului mare de microorganisme tranzitorii ce se găsesc pe mâini, dezinfecţia igienică a mâinilor reprezintă cea mai importantă măsură pentru reducerea încărcăturii microbiene. În acest sens, cele mai importante şi eficiente produse care pot lupta împotriva bacteriilor sunt dezinfectantii profesionali pentru igienizarea mâinilor, care pot veni atât în formă lichidă, cât şi sub formă de gel antibacterian şi serveţele antibacteriene.

Astfel, spălatul regulat şi temeinic al mâinilor este esenţial pentru păstrarea sănătăţii, în mod special după fiecare utilizare a toaletei, înainte şi după pregătirea mesei, precum şi după contactul cu animalele.

Curăţenia la locul de muncă

Curăţenia este foarte importanta şi la locul de munca, deoarece este locul în care petrecem un timp îndelungat, zi de zi. Biroul şi toate echipamentele cu care lucrăm trebuie să fie perfect curăţate şi întreţinute, pentru o bună desfăşurare a activităţilor zilnice. Curăţenia este vitală şi trebuie efectuată periodic, cu produse profesionale, special concepute pentru a elimina până la 99% dintre bacterii.

Curăţenia este vitală şi trebuie efectuată zilnic. Mai mult decât atât, o dată pe lună trebuie să se efectueze o curăţenie generală, utilizând produse de întreţinere a curăţeniei şi produse dezinfectante, adecvate fiecărui tip de mediu care trebuie tratat. Cele mai bune produse ce pot fi folosite în curăţeniile generale sunt: cărucioarele de curăţenie, mopuri profesionale, produse din hârtie de unică folosinţă precum prosoape din hârtie, role medicale pentru paturi şi role industriale, aspiratoare profesionale şi alte maşini de curăţare pentru suprafeţe.

Igienizarea corectă a toaletele

Igiena este esenţială şi atunci când discutăm despre toalete. Aici, dezvoltarea bacteriilor se face într-un ritm alert. Bacteriile colectate de pe capacele de toaletă pot ataca sistemul imunitar, iar produsele ieftine pentru curăţare nu reuşesc să combată înmultirea acestora. Pentru toalete trebuie folosite articole sanitare antibacteriene specific şi dezinfectanţi pentru suprafeţe, deoarece produsele de curatat nu reusesc sa mai faca fata singure germenilor care devin tot mai rezistenti. 

După utilizarea toaletei, indiferent cât de curată şi bine igienizată este, cea mai bună soluţie rămâne spălarea atentă a mâinilor. Pentru a evita atingerea suprafeţelor din baie, este indicat să se folosească dozatoare de săpun lichid cu senzor, iar uscarea mâinilor să fie realizată cu prosoape de hârtie de unică folosinţă.

Ai grijă de sănătatea ta! Igienizează corect suprafeţele şi mâinile cu produse moderne şi eficiente în eliminarea bacteriilor.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii