Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

STUDIU Ce factori influenţează deciziile noilor generaţii

0
12 Jun 2019 19:14:47
Autor: Andreea Neblea
FOTO Alumnify
FOTO Alumnify

Un nou studiu dezvăluie ce stă la baza unei alegeri în cazul tinerilor din generaţiile Millennials (26-35 de ani) şi Z (18-25 de ani) când vine vorba de locul de muncă, educaţia şi măsura în care aleg să se implice în viaţa societăţii.

Noul studiu Bold by Lowe Group, realizat de Golin şi iSense Solutions, dezvăluie cum iau deciziile cele mai tinere generaţii când vine vorba despre un loc de muncă, educaţie, alegerea brandurilor pe care le folosesc şi în ce măsură sunt dispuşi să se implice în viaţa societăţii. 
 
„Ne-am gândit că e un moment potrivit să vorbim despre alegeri şi să descoperim cum iau deciziile noile generaţii, ce le motivează şi influenţează hotărârile, dacă sunt mai puternice pentru ei vocile din spaţiul public sau cele din intimitatea vieţii private, unde familia şi prietenii devin factori importanţi. Rezultatele studiului ne-au arătat că Generaţia Z dă dovadă de multă empatie şi poate fi foarte atrasă de branduri cu social purpose, că preferă brandurile sincere şi transparente şi, poate în mod surprinzător, e o generaţie căreia îi place să respecte regulile. Comunicarea curajoasă şi campaniile care îi implică într-o poveste în care se regăsesc ajung mai uşor la ei, iar vizibilitatea brandurilor în social media dictează nivelul de dezirabilitate“, spune Irina Roncea, managing director Golin.
 
În cazul tinerilor din Generaţia Z (18-25 de ani), grupurile sau paginile de social media reprezintă o sursă importantă care influenţează decizia de cumpărare (41%). Aproape jumătate (45%) dintre cei cu vârste de peste 35 de ani apelează la forumurile online înainte de o achiziţie, precum şi la informaţii primite de la un consultant al producătorului, iar târgurile şi expoziţiile influenţează decizia de cumpărare pentru 40% dintre cei peste 35 de ani.
 
Familia reprezintă un influenţator important în cazul cumpărăturilor cu o valoare mai mare, într-un procent de 46% pentru tinerii cu vârste între 18-25 de ani, în cazul carierei (35%) şi al cumpărăturilor curente (31%), iar pentru alegerea instituţiei de educaţie 45% dintre cei cu vârste între 26 şi 35 de ani se consultă cu un membru al familiei.
 
Cei mai mulţi tineri între 18-25 de ani pun preţ pe produsele de calitate, cele care le oferă o experienţă plăcută (89%), dar şi pe cele care le uşurează activitatea de zi cu zi (72%). Tinerii din Generaţia Z iau în considerare şi preţul (59%) când se decid asupra unui produs sau serviciu.
 
Reputaţia mărcilor influenţează decizia de cumpărare a tinerilor între 18 şi 25 de ani, astfel că cele care respectă egalitatea de gen (56%) şi desfăşoară acţiuni pentru rezolvarea unor probleme sociale (50%) se regăsesc în topul preferinţelor acestora. Pe lângă acestea, noua generaţie de tineri ţine cont şi de popularitatea unei mărci (50%), dar şi de măsura în care produsele reuşesc să îi surprindă prin unicitate (46%). 
 
Temele politice sunt mai de interes pentru cei cu vârste de peste 35 de ani, dar doar 23% dintre aceştia declară că sunt la curent cu evenimentele actuale. Tinerii din Generaţia Z acordă şi mai puţin interes acestor subiecte, iar doar 9% dintre aceştia afirmă că sunt foarte informaţi în acest sens.
 
Click pe imagine pentru a o mări

Studiul a fost realizat de compania iSense Solutions pentru Golin la care au participat respondenţi cu vârsta cuprinsă între 18-65 de ani, utilizatori de internet din mediul urban. Datele au fost culese online prin intermediul platformei ResearchRomania.ro, în luna mai a acestui an, şi sunt reprezentative la nivel urban. Rezultatele studiului au un grad de eroare de +/- 4.38%, la un nivel de încredere de 95%.
 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii