Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

STUDIU „Medicamentul“ care prelungeşte viaţa cu aproximativ 15%

2
27 Aug 2019 19:42:09
Autor: Lizeta Oprea
„Medicamentul“ care prelungeşte durata de viaţă cu aproximativ 15%
„Medicamentul“ care prelungeşte durata de viaţă cu aproximativ 15%

Oamenii de ştiinţă din Boston au ajuns la concluzia că optimismul este cel mai bun medicament pentru longevitate. Aceştia susţin că optimiştii au cu 50 până la 70% mai multe şanse să atingă vârsta de 85 de ani.

Oamenii care tind să vadă mai degrabă partea plină a paharului trăiesc mai mult, sugerează un nou studiu. Potrivit oamenilor de ştiinţă de la Şcoala de Medicină de la Universitatea Boston din SUA, persoanele optimiste au medii de vârstă de peste 85 de ani, scrie The Independent.

Studiul a fost realizat pe 69.744 de femei şi 1.429 de bărbaţi. Când au comparat nivelurile iniţiale de optimism ale participanţilor, cercetătorii au descoperit că, în medie, bărbaţii şi femeile care vedeau partea frumoasă a vieţii înregistrau o durată de viaţă mai lungă cu aproximativ 15% faţă de pesimiştii.

De asemenea, au avut o şansă mai mare de 50 până la 70% să atingă vârsta de 85 de ani, în comparaţie cu grupurile cele mai puţin optimiste.

Cercetătorii amintesc că optimismul poate fi cultivat prin diferite tehnici şi îl recomandă drept cel mai bun medicament pentru longevitate.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

2 Comentarii

M Alex
27.08.2019, 22:19:40

De aia a ajuns nea Nelu pana aici. A fost optimist ca in tara asta corupta nu va fi tras niciodata la raspundere

+1 (1 vot)
Mihai Tarnopol
28.08.2019, 01:10:45

E adevarat ca persoanele optimiste in general par sa traiasca mai mult, insa problema e privita dintr-un unghi gresit. Dimpotriva, o stare de sanatate buna (care are legatura si cu logevitatea) implica o stare mentala buna, si nu invers.

Modifică Setările