Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Sultanul din Brunei a interzis Crăciunul: ce soartă au musulmanii şi non-musulmanii care sărbătoresc Naşterea Domnului

9
22 Dec 2015 20:50:19
Autor: Liviu Stănculescu
Sultanul Brunei îi pedepseşte aspru pe cei care sărbătoresc Crăciunul. FOTO Daily Mail
Sultanul Brunei îi pedepseşte aspru pe cei care sărbătoresc Crăciunul. FOTO Daily Mail

Convins că sărbătorile creştine reprezintă o ameninţare pentru credinţa supuşilor săi musulmani, înstăritul sultan din Brunei, Hassanal Bolkiah, a interzis Crăciunul.

Ferm convins că sărbătorile creştineşti îi abat pe musulmani de la credinţa „cea dreaptă”, sultanul şi conducătorul statului asiatic Brunei a interzis Crăciunul. Astfel, orice musulman care sărbătoreşte Naşterea Domnului şi orice non-mulsulman care îndrăzneşte să cânte colinde, să împodobească brazi, să îşi decoreze casa, pe exterior sau să desfăşoare public orice fel de activităţi care au legătură cu sărbătoarea, riscă până la cinci ani de închisoare.   

Mai mult decât atât, potrivit unui cod penal pus în vigoare în 2014, orice manifestări religioase publice, altele decât cele musulmane, sunt aspru sancţionate. 

Sultanul Hassanal Bolkiah, cel de-al 29-lea Sultan al Bruneiului şi prim ministru al Brunei Darussalam, consideră că aceasta este singura modalitate prin care supuşii săi sunt feriţi de pervertire, potrivit publicaţiei britanice „Daily Mail‟.

Cu toate acestea, deşi le cere supuşilor săi să fie cumpătaţi, modeşti, să nu aibă copii ilegitimi sau vicii, sultanul trăieşte, alături de familia lui, într-un lux fabulos, şi se bucură de compania multor femei frumoase. 


Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

9 Comentarii

cocor
22.12.2015, 21:22:07

Suna destul de popular pe plaiurile mioritice ,, faceti ce spune popa, nu ce face popa"

-4 (4 voturi)
ionescu
23.12.2015, 12:08:47

Cel mai corect si meritat raspuns ar fi interzicerea ramadanului in tarile crestine, dar te pui cu prostul?

+2 (2 voturi)
Gabriel Gabriel
22.12.2015, 23:20:16

Unde sunt reactiile bisericii? unde sunt aparatorii musulmanilor? de ce nu se aude nimic, de ce astuia nu i se aplica eticheta '' politically correct ''???? de ca domnilor politicieni europeni impotenti nu luati masuri si nu creti lamuriri? toata lumea se face ca ploua. Ma mir ca au inceput s apara asfel de stiri care de obicei le aflii pe calea retelelor sociale. Islamofobia nu exista, in schimb, se dezvolta scarba de islam si de tot ceea ce il insoteste, sharia, burqa, quoran sau cum draq se mai scriu.

+2 (4 voturi)
Sorin Barbul
23.12.2015, 00:13:33

Bogat dar cretin.

+3 (5 voturi)
alexandrovici mihail
23.12.2015, 11:23:42

Domnule Barbul, comentariul dumneavoastra s-ar zice ca se vrea scurt si la obiect. Din pacate si de aceasta data ignorati un adevar care doare, adevar pe care, daca vi-l spun, sunt convins ca nu veti ezita sa ma catalogati drept bolsevic, troll sau cum va vine la gura. Ei bine, stimate Domn, asa cum Arabia Saudita, unul dintre cei mai importanti finantatori ai ISSIS, este un aliat fidel al USA, ei bine, baiatul asta, este foarte apropiat de celalalt pilon important al NATO, aici referindu-ma la Marea Britanie, A fost decorat cu doua dintre cele mai iportante distinctii ale Coroanei Britanice. Prin urmar, Dle. Barbul, inainte sa inaltati ode la adresa unor puteri mondiale, nu ar fi rau sa verifcati cine le sunt prietenii.

+6 (6 voturi)

Vezi toate comentariile (9)

Modifică Setările