Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Suma impresionantă pentru care a fost vândut autograful lui Steve Jobs

0
10 Dec 2019 20:07:40
Autor: Andreea Neblea
O dischetă cu semnătura lui Steve Jobs a fost vândută la licitaţie
O dischetă cu semnătura lui Steve Jobs a fost vândută la licitaţie

O dischetă semnată de Steve Jobs, cofondatorul Apple, a fost vândută pentru o sumă impresionantă de bani la o licitaţie organizată marţi, 10 decembrie.

O dischetă cu autograful lui Steve Jobs a depăşit cu mult estimările iniţiale ale specialiştilor, fiind vândută pentru 75.000 de euro la o licitaţie, scrie Mediafax.
 
Discheta datează de la sfârşitul anilor 1980 şi conţine unul dintre primele sisteme de operare pentru Mac.
 
Marţi, 10 decembrie, casa de licitaţii americană RR Auction a prezentat publicului discheta semnată de liderul Apple, care a murit la vârsta de 56 de ani, în urma unui cancer pancreatic, pe 5 octombrie 2011.
 
Discheta cu autograful a fost vândută pentru 84.115 de dolari, adică aproximativ 75.000 de euro, cu toate că iniţial a fost estimată la 7.500 de dolari, potrivit BFM TV.
 
Conform descrierii, discheta stochează versiunea 6.0 a soft-ului Macintosh System Tools, strămoşul macOS, actuala interfaţă a computerelor Mac şi MacBook. Discheta este „în stare bună“ şi, potrivit casei de licitaţii, această semnătură este cu atât mai semnificativă cu cât fondatorul brandului californian nu obişnuia să dea autografe.

Steve Jobs s-a născut la San Francisco pe 24 februarie 1955. Părinţii lui, Joanne Schieble şi sirianul Abdulfattah Jandali, erau studenţi şi nu erau căsătoriţi când Steve Jobs a venit pe lume. Părinţii lui l-au dat spre adopţie lui Paul şi Clara Jobs, doi muncitori.
 
Steven Paul Jobs a fost co-fondatorul şi CEO-ul (directorul general) Apple Computer, precum şi CEO al Pixar până la achiziţia acestui studio de animaţie de către compania Disney. A fost cel mai mare acţionar al companiei Disney şi membru în consiliul de directori ai Disney. Jobs a fost considerat că fiind cel mai influent personaj atât din industria calculatoarelor, cât şi în industria divertismentului.
 
Împreună cu co-fondatorul Apple, Steve Wozniak, Jobs a ajutat la popularizarea calculatorului personal spre sfârşitul anilor ’70. La începutul anilor ’80, încă lucrând la Apple, Jobs a fost unul dintre primii care a sesizat succesul comercial pe care interfeţele grafice operate prin intermediul mouse-ului îl pot avea.
 
După ce a pierdul în lupta pentru putere cu consiliul de directori ai Apple, în anul 1985, Jobs a fondat NeXT, o companie care dezvoltă o platforma de computere specializată în învăţământul superior şi piaţă oamenilor de afaceri. Achiziţia lui NeXT din anul 1997 de către Apple l-a adus înapoi pe Jobs la compania pe care o fondase.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările