Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Sunt pregătit

15
27 Feb 2020 11:50:56
Petre Barbu

Alimente: Douăzeci de kile de cartofi albi. (20 x 4 lei = 80 lei) Poate găsesc mai ieftin la supermarket. Am grijă să nu fie vreunul mucegăit. Zece kile de ceapă galbenă. Atenţie să nu fie una putrezită!

Zece kile de fasole albă. Să nu aibă gândaci. Cinci kile de morcovi, cinci de ardei capia, poate a apărut spanacul în piaţă, deşi e mai scump, dar e mai bun decât ăla congelat la pungă de la supermarket. Cinci kile de untdelemn, orez, făină albă şi zece de mălai. Să pun 20 de mălai, mămăligă de-a noastră!

Carne: Fără carne. Carnea e periculoasă. Mai bine cumpăr un cocoş viu şi trei găini vii, le ţin în cadă, le tai pe rând, cum făceau ai mei în anii ʼ70, spăl cada, arunc penele şi intestinele în closet, trebuie să cumpăr ceva de desfundat ţevile. Fără ouă, dar merge un caşcaval ieftin, două-trei roţi.

Băutură: Şase sticle de votcă şi 10 litri de vin roşu, Merlot, vărsat, podgorie Moldova. Fără bere, berea e o băutură neserioasă, „se sparge în figuri“ cu atâtea reclame, berea aduce ghinion în asemenea situaţii, mai bine opt votci şi 20 de litri de vin. Roşu.

Igiena: Trei kile de detergent de rufe, 40 de role de hârtie igienică, şase săpunuri, patru tuburi de pastă de dinţi, gel de duş... Fără gel de duş, nu e vreme de scliviseli. Renunţ la bărbierit, nu mă vede nimeni, nu mă duc la însurătoare sau la chefuri, trăiesc cu barbă. Curat!

Optimizarea cheltuielilor: Se renunţă la cablu TV, la internet, la radio, la telefonia mobilă, la hbo.go şi la alte platforme specifice care bagă băşini în minţile oamenilor. Se păstrează gazul, curentul şi apa. Se poate renunţa şi la curent, dar asta înseamnă consum crescut de lumânări, se va analiza pe parcurs.

Organizatorice: Nu deschid uşa la nimeni, nici la administratorul care vine după întreţinere, nici la omul care citeşte contorul electric, la nimeni! Poate să câştige soacră-mea la Loto, să plouă cu cârnaţi, nu deschid. Ce fac cu gunoiul? Îl arunc de la balcon, cu orice risc.

          Sunt pregătit de izolare, de carantină, de supravieţuire, de luptă. 

Am să mănânc şi-am să beau până când vor suna la uşă agenţii de vânzări ai companiilor farmaceutice ca să mă anunţe că au pus în vânzare vaccinul, dacă vreau să mă vaccinez, omenirea este salvată! Pe ei îi aştept. Sunt convins că industria farmaceutică, ajutată de Inteligenţa Artificială, va descoperi leacul împotriva coronavirusului. În timp record. Cea mai tare industrie de pe lumea asta, mai tare decât cea a armamentului şi a petrolului la un loc, va învinge şi de această dată.  

Până la victoria finală, beau, mănânc şi mă gândesc la ultima replică din piesa „Trei surori“ a lui Cehov. Olga zice: „Dacă am şti! Dacă am şti!“ Dacă am şti pentru ce trăim, pentru ce suferim. Mă tulbură rău replica asta care ascunde misterul vieţii. Dacă am şti unde am greşit, dacă am şti ce va urma. E un bun moment să rumeg ce-a vrut să spună Cehov, care a îngrijit mii de mujici la viaţa lui de medic. Dacă am şti care a fost rostul grozăviilor prin care a trecut lumea: războaie, masacre, molime, exterminări, revoluţii. Ce minunată maimuţă este Homo Sapiens! Mai trebuie să iau două sticle de votcă, beau pentru viitorul oamenilor şi pentru viruşii lor! Sunt pregătit.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

15 Comentarii

Basarab Peruca
27.02.2020, 12:08:50

Petre Barbu aveti grija cand citati rusii sau faceti referiri la ei, sa nu va treziti cu useristii pe cap care va acuza ca sunteti platit de putin. Pe forum aici se poarta traditia asta a tipicului de om prost, ignorant si arogant.

-5 (5 voturi)
Sârbul Vasile
27.02.2020, 12:15:55

Eu nu pot decat sa ma mir ca un scriitor asa de slab citeste Cehov si bea vodca.

-9 (9 voturi)
un motan intransigent
27.02.2020, 13:08:36

Petrer Barbu, cine a fost precaut si si-a montat faianta-n baie poate renunta si la hartia higienica. Iata inca o economie...

-2 (4 voturi)
ileana iliescu
27.02.2020, 14:40:35

faianta ca faianta,dar neaparat o pusca sau pistol sa se impuste daca termina alimentele pana gasesc cercetatorii vaccinul,ori sa i impuste pe aia ca au provizii mai multe.elevatule iti exprimi amintirile din WC urile publice.

-1 (1 vot)
un motan intransigent
27.02.2020, 15:00:36

#ileana iliescu, in caz de degringolada sociala provocata de panica, te poti astepta la multe, inclusiv la ce ironizezi dumneata. Nu sunt panicard, totusi, paza buna fereste de primajdia cea rea. In legatura cu "amintirile" e bine sa retii ironia in legatura cu aprovizionarile absurde provocate de panica. E bine sa ma scoti pe mine din ecuatie, eu ne fiind important. Puteai sa intaresi ironia autorului articolului, si a mea, la adresa lipsei de echilibru a populatiei. Gandeste mai adanc, daca tot pierzi vremea pe forum.

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (15)