Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Tehnici pentru creşterea productivităţii: de ce este recomandată rezolvarea celor mai importante sarcini înainte de prânz

1
24 Oct 2018 21:15:48
Autor: Lizeta Oprea
Tehnici pentru creşterea productivităţii
Tehnici pentru creşterea productivităţii

Încercarea de a finaliza mai multe sarcini deodată vă costă mai mult timp decât dacă vă concentraţi asupra fiecărei sarcini în mod individual. Specialiştii recomandă evitarea multitaskingului şi aplicarea tehnicilor de creştere a productivităţii.

Este destul de greu să fii productiv, mai ales când vremea mohorâtă te trimite la somn iar sarcinile pe care le ai de rezolvat te obosesc numai prin volumul lor. Pentru a ne veni în ajutor, specialiştii recomandă câteva trucuri:

Fiţi strategici
 
Învăţaţi să prioritizaţi sarcinile pe care le aveţi. Gândiţi-vă ce aţi putea rezolva în timpul pe care îl pierdeţi stand de vorbă cu colegul sau pe social media, scrie forbes.com

Ocupaţi-vă de cele mai importante sarcini înainte de prânz 
 
Nu vă împiedicaţi prin e-mailuri sau întâlniri şi nu lăsaţi nimic să vă distragă atenţia. Înainte de prânz asiguraţi-vă că aţi făcut ce era absolut necesar în acea zi. Lăsaţi pentru a doua parte a zilei sarcinile care nu necesită un nivel ridicat de energie.

Nu faceţi multitasking 
 
Încercarea de a finaliza mai multe sarcini deodată vă costă mai mult timp decât dacă vă concentraţi asupra fiecărei sarcini în mod individual. În plus, este posibil să nu faceţi nici una la adevăratul potenţial.

Nu vă lăsaţi coplesiţi 
 
Ambiţia este bună până când devine copleşitoare. Atunci devine contraproductivă. Încercarea de a face prea multe lucruri creşte nivelul de stres, făcându-vă mai puţin productiv.

Formaţi-vă noi obiceiuri pentru a îmbunătăţi eficienţa si concentrarea 
 
Identificarea modurilor de a vă gestiona punctele slabe, cum ar fi prea multe pauze sau excesul de social media vă poate ajuta să deveniţi mai productiv. Formarea unor obiceiuri sănătoase şi gestionarea corectă a celor care vă distrag de la rezolvarea sarcinilor reprezintă cheia productivităţii.

 

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

Galeriu Crestinu
25.10.2018, 02:15:10

SCLAVUL trebuie sa se miste rapid, sa execute multitudine de treburi fara cracnire si pe gratis daca se poate ca sa nu fie data afara si angajat robot in locul lui care nu cere nici mancare, nici concediu de odihna sau de boala...

Modifică Setările