Tehnici pentru eliminarea blocajelor mentale şi creşterea încrederii în sine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
buzau

Fiecare om are aproximativ 60.000 de gânduri în fiecare zi. Regândirea aceloraşi lucruri, concentrarea asupra negativului şi îngrijorarea cu privire la lucrurile pe care nu le puteţi controla vă consumă timpul şi energia mentală. Pentru a deveni mult mai productivi, psihologii recomandă 3 tehnici care pot rezolva blocajele mentale.

Cercetătorii estimează că oamenii au aproximativ 60.000 de gânduri în fiecare zi. Şi multe dintre aceste gânduri sunt legate de aceleaşi griji cotidiene. Nu am timp suficient, nu am suficiente haine, nu sunt perceput drept un om inteligent, casa nu este suficient de curată, viaţa ar fi mult mai frumoasă dacă aş avea bani. Psihologii spun că există metode prin care să vă curăţaţi creierul şi să vă eliberaţi de modelele de gândire care vă împiedică să atingeţi potenţialul maxim, , scrie declutterist.com. Puteţi începe prin:

Nu vă mai plângeţi de milă

Plânsul de milă amplifică grijile şi convingerea că problemele sunt mai grave decât sunt în realitate. Acest comportament va împiedică să găsiţi o soluţie. Îl puteţi înlocui cu gânduri pozitive legate de posibile rezolvări ale situaţiei. Chiar dacă nu veţi reuşi să rezolvaţi problema în totalitate, veţi fi mai aproape de rezultat. Este important să nu vă consideraţi o victimă. De fiecare dată când vă încearcă gânduri de acest fel, respiraţi profund şi identificaţi un pas care să vă ajute să vă îmbunătăţiţi viaţa.

Nu vă îndoiţi de propriile puteri

Îndoiala de sine tinde să fie cel mai aprig duşman al propriului succes. Cel mai bun mod de a face faţă îndoielii de sine este să vă confruntaţi cu propriile gânduri. De fiecare dată când creierul îţi spune că nu eşti în stare să faci un anumit lucru, dovedeşte-i contrariul. Vei începe să te vezi cu alţi ochi.  

Înlocuiţi gândurile negative şi frica

Indiferent dacă vă străduiţi să vă plătiţi facturile sau dacă aveţi dificultăţi în a relaţiona cu un coleg, este mai utilă rezolvarea activă a problemelor decât gândirea excesivă la consecinţele acestora. Imaginarea rezultatelor catastrofale nu te va conduce către rezolvarea problemei. Dacă nu puteţi face nimic pentru a rezolva problema, lucraţi la schimbarea mentalităţii.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite