Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Teodora Dumitru, bloggeriţa care scrie cu nasul, nu cu mâinile: „Cred că nu aş fi cine sunt azi fără acest diagnostic‟

5
15 Sep 2021 10:13:45
Autor: Click! pentru femei
Teodora Dumitru FOTO Arhivă personală
Teodora Dumitru FOTO Arhivă personală

Teodora Maria Dumitru, autoarea blogului Theo on Wheels, are 21 de ani şi prin povestea ei vrea să îi inspire pe oameni să nu renunţe niciodată, oricât de grele ar fi încercările. A fost olimpică la şcoală, a intrat la Facultatea de Medicină, şi-a deschis un blog unde scrie aproape zilnic, iar toate aceste lucruri le-a realizat fără să scrie cu mâinile, ci cu nasul.

S-a născut într-o zi de martie, iar din primele clipe de viaţă, Teodora a fost un copil special. În timpul naşterii s-a petrecut o eroare, iar cordonul ombilical a rămas în jurul gâtului, ea primind scorul APGAR 3 (nota 3 la naştere). Lipsa de oxigen a avut repercusiuni asupra viitorului său, iar la vârsta de un an, a fost diagnosticată cu paralizie cerebrală şi tetrapareză spastică.

Diagnosticul său îi afectează partea motorie – Teodora nu poate merge (datorită kinetoterapiei, se poate deplasa susţinută) şi nu îşi poate folosi mâinile pe deplin. Tratament nu există momentan, pentru că încă nu s-a descoperit „transplantul de neuroni‟, de care ar avea nevoie. Nu şi-a dorit ca acest diagnostic să îi stea în drum, a vrut să aibă o viaţă normală şi crede că a reuşit: „Cred că nu aş fi fost cine sunt astăzi fără acest diagnostic. Nu l-am urât niciodată, pentru că este al meu, face parte din mine. Cum aş fi putut să resping ceva ce este al meu?‟, spune ea încrezătoare.

Citeşte aici povestea impresionantă a Teodorei.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

5 Comentarii

Laur Mihai
15.09.2021, 12:46:20

cred ca mai degraba ar merge titlul Triumful vietii intr-o lume spurcata si populata de toti mizerabilii underground. nu mai intreb daca spitalul unde s-a nascut mai exista, daca si-a pus vreodata problema sa plateasca despagubiri, daca echipa criminala si analfabeta care a asistat nastea mai are drept de practica. Intr-un cuvint: Romania Una din tarile care trebuiesc sterse de pe suprafata pamintului.

+1 (1 vot)
CRISTIAN MIHAI VIRVOREA
15.09.2021, 14:55:56

Ai mila de noi!

-9 (9 voturi)
Adrian Foangǎ
15.09.2021, 14:39:27

"nu aş fi fost cine sunt astăzi fără acest diagnostic" Zici ca e cel putin Mesiah, dupa cum se lauda.

-9 (9 voturi)
emoji
15.09.2021, 15:45:21

De mult timp, am o regula. Daca nu imi place un post sau nu sunt de acord cu opinia cuiva, nu dau cu "minus", scriu ceva. De aceea, ma simt dator sa spun ca, ....esti dereglat rau, mai, baiatule, sau ce dreaq de fiinta oi fi... :(

+1 (1 vot)
Little Thistle
15.09.2021, 22:24:32

Am citit articolul, i-am citit blogul, i-am vizitat si pagina de facebook si pot spune doar ca este o tanara exceptionala, admiterea la Complutense confirma acest lucru ! Si frumoasa, tare frumoasa ! Magnific zambet, sincer, deschis, cuceritor... Ii doresc din toata inima sa-si realizeze visurile si sa ajunga medic ! Bafta !!! Studenta la Complutense, universitate fondata in 1293.... Dumnezeule... Ce faceam noi prin 1293 ? Ah, da...adica...

+9 (9 voturi)
Modifică Setările