Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

TOP 5 produse pentru acasă: cum să-ţi economiseşti eficient banii şi să protejezi natura

0
19 Jun 2019 15:15:51
Autor: George-Andrei Cristescu

Mai mulţi bani în bugetul tău şi un mediu înconjurător mai bun? Mai practic şi mai sănătos? Mai multă calitate şi un design avansat? Da, este posibil! În casa ta. Astăzi. Convinge-te singur.

Poate părea greu de crezut, dar adevărul este că astăzi multe produse de mobilier pentru acasă fac acest lucru mai uşor, mai realizabil şi mai atractiv pentru ca noi să trăim într-o manieră sustenabilă. Iar filosofia este una simplă – un număr mic de paşi poate face diferenţa atunci când îi adunăm pe toţi la un loc. Nu doar pentru bugetul casei, care ne vine întotdeauna primul în minte, dar şi pentru natură.

Ghidată de această filosofie, IKEA a reuşit să ofere soluţii accesibile şi de calitate care-i ajută pe români să economisească mai mult în timp ce reduc impactul negativ asupra mediului înconjurător. Am ales cinci cele mai bune soluţii pe care să vi le prezentăm, explicând de ce sunt prietenoase cu bugetul propriu cât şi cu natura.

  1. LED-uri economice şi cu durată mare de viaţă

Ştim cu toţii că bec-urile LED sunt economice, însă doar când analizezi în mod real cifrele poţi vedea cât de eficiente sunt din punct de vedere al costului şi cât de bune sunt atât pentru bugetul propriu cât şi pentru mediu. În comparaţie cu becurile incandescente, becurile RYET consumă cu 85% mai puţină energie şi au o durată de viaţă de 10 ori mai mare. În practică, acest lucru înseamnă că în loc să plăteşti 100 de lei pentru factura la electricitate folosind becuri tradiţionale, vei plăti aproximativ 15 lei pentru acelaşi rezultat. 

Şi asta nu este tot. Dacă foloseşti un bec LED timp de o oră, în fiecare noapte, înainte de culcare, acest bec poate rezista mai mult de 40 de ani. În acest fel veţi face economii consderabile deoarece, pentru aceeaşi perioadă de timp, folosind becurile tradiţionale aţi fi nevoiţi să le cumpăraţi în număr mare pentru că acestea s-ar arde între timp şi ar deveni deşeuri.

Ce este mai bun am păstrat pentru final. În procesul de producţie, becurile LED sunt realizate cu mai puţine componente, intrând în categoria produselor de înaltă performanţă, însă asta nu înseamnă că sunt mai scumpe. Becurile LED Ryet sunt mai ieftine decât altele din aceeaşi categorie şi la fel de economice. În acest caz este demonstrat că nu întotdeuna produsele de înaltă calitate vin cu un preţ ridicat şi că soluţiile economice nu trebuie să ne coste o avere.

Preţul unui astfel de bec porneşte de la 4.50 lei.

  1. Robinetele economice – reduc consumul de apă

Apa este una dintre cele mai preţioase resurse naturale şi nu trebuie risipită, prin urmare robinetele moderne folosesc soluţii care sunt prietenoase cu mediul înconjurător, dar şi cu bugetul propriu. Putem economisi apa în diverse moduri: atunci când ne spălăm mâinile, ne spălăm pe dinţi sau facem duş, şi tocmai din acest motiv toate robinetele IKEA, fie că vorbim de robinetele pentru bucătărie, pentru lavoar de baie sau de seturile pentru duş, toate aceste produse sunt deja echipate cu aeratoare care reduc consumul de apă cu până la 50%, menţinând presiunea corespunzătoare a apei.

Cu ajutorul bateriei de bucătărie ALMAREN şi a altor robineţi IKEA, putem reduce consumul de apă cu până la 50%, iar inserţiile pentru bateriile de bucătărie MISTELN care se potrivesc tuturor modelelor de robinet existente, şi care reduc consumul de apă cu mai mult de 90% vor fi lansate în luna august a acestui an. Unii robineţi precum cei din gama PILKÅN, au, de asemenea, o funcţie de pornire la rece care oferă economii suplimentare de energie deoarece împiedică utilizarea inutilă a apei calde, cum ar fi în timpul spălării mâinilor.

Mai puţină apă, acelaşi rezultat, mai multă bucurie. De ajuns?

  1. Recipientele pentru mâncare 365+

Recipientele de calitate pentru alimente permit păstrarea acestora într-o stare proaspătă pentru mai mult timp. Acest lucru înseamnă economii mai bune în bugetul propriu, dar are totodată şi un impact pozitiv asupra mediului înconjurător.

IKEA oferă o gamă largă de recipiente din sticlă sau plastic şi capace de dimensiuni diferite şi materiale precum – bambus, sticlă, silicon sau plastic. Recipientele din gama 365+ sunt rezistente astfel că acestea pot fi lolosite inclusiv în cuptorul cu mirounde sau pentru depozitarea preparatelor alimentare în congelator.

Mai puţină risipă, o viaţă mai bună. Mai puţin stres, mai mulţi bani în portofel.

  1. Sticle rezistente pentru o viaţă sănătoasă şi o planetă mai curată

Avertizările alarmante despre cantitatea de deşeuri de plastic şi de alte tipuri de deşeuri provenite din întreaga lume, şi din ţara noastră, sunt lucruri de care trebuie să ne îngrijorăm şi să încercăm să găsim mai multe soluţii sustenabile care să ne salveze planeta. Unul dintre cele mai bune exemple pentru astfel de soluţii pe care le putem aplica foarte uşor chiar începând de astăzi sunt sticlele din gama 365+. Nu doar că acestea contribuie la un mediu înconjurător mai curat, sticlele PET fiind cunoscute ca unul dintre cei mai mari poluatori, un stil de viaţă mai sănătos dar ne ajută să facem şi economie de ambalaje.  

Data viitoare când veţi pleca la plimbare sau într-o excursie, luaţi cu voi un suc natural din fructe şi legume făcut în casă, apă de la robinet sau apă purificată şi amintiţi-vă că nu aveţi nevoie de un recipient nou ci doar de o sticlă 365+. Nu doar că nu va mai exista nici măcar o sticlă lăsată în urmă, dar veţi oferi şi un bun exemplu mai bun celorlalţi.

5. Plita cu inducţie portabilă

Modul în care facem lucrurile acasă se schimbă rapid. Obişnuiam să mâncăm în bucătărie şi să dormim în dormitor. Astăzi mâncăm, domim şi lucrăm acolo unde ne simţim cel mai bine în acel moment. Tocmai de aceea plita cu inducţie TILLREDA, practică şi economică, este o soluţie practică pentru orice are mai puţin spaţiu în bucătărie sau care ocazional are nevoie de o plită în plus. Acest dispozitiv portabil vă permite să gătiţi oriunde aveţi o sursă de energie electrică şi, în acelaşi timp, economisiţi semnificativ. Şi dacă nu vreţi să vă ridicaţi din fotoliu, cu această plită, nici măcar nu trebuie.

În plus faţă de funcţiile de bază, plita are inducţie care permite economii de energie şi de timp. Plitele cu inducţie sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic, rapide şi precise, deoarece energia este transferată prin inducţie direct într-un vas magnetizat. Designul creativ şi funcţional al acestui produs a fost premiat cu prestigiosul premiu internaţional Red Dot 2016.

Găteşte ce îţi doreşti şi salvează ce găteşti.Iar in final, nu uitaţi că depinde de fiecare dintre noi să facem tot ce putem pentru o viaţă mai bună. O viaţă mai bună începe acasă!

   

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii