Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Trăsnaia papagalului vorbitor care a făcut o comandă online, imitând vocea stăpânei lui: Ce a cumpărat pasărea

1
22 Sep 2017 13:16:58
Autor: Adelina Mărăcine
Buddy, papagalul gri african a plasat o comandă online imitând vocea stăpânei sale FOTO Henry Nicholls / SWNS.com
Buddy, papagalul gri african a plasat o comandă online imitând vocea stăpânei sale FOTO Henry Nicholls / SWNS.com

Un papagal a reuşit să plaseze o comandă validă pe site-ul de comerţ electronic Amazon, după ce a „discutat“ cu asistentul vocal al companiei americane, Alexa, şi a imitat vocea stăpânei sale din Londra.

Un papagal gri african, ce aparţine unei femei din Londra, Corienne Pretorius (39 de ani) a reuşit să plaseze o comandă online, pe site-ul Amazon, în lipsa stăpânei sale. 
 
Papagalul Buddy a imitat vocea stăpânei şi a reuşit să comande cutii de cadouri, în valoare de 11 lire sterline (aproximativ 12 euro), printr-un dispozitiv electronic ce poate fi conectat la site-ul companiei americane, pentru a plasa comenzi, scrie tabloidul britanic The Sun, citat de Agerpres.
 
Corienne Pretorius nu îşi amintea să fi plasat o comandă pentru cutii de cadouri, iar după ce i-a exclus pe soţul şi fiul ei în vârstă de opt ani de pe lista cumpărătorilor prezumtivi, această femeie sud-africană de 39 de ani, care locuieşte în sud-estul Londrei, l-a identificat pe adevăratul „vinovat“: Buddy, papagalul ei gri african în vârstă de cinci ani.

Papagalul Buddy, alături de stăpâna sa din Londra, Corienne Pretorius FOTO Henry Nicholls / SWNS.com
 

„Sâmbătă, am fost plecaţi de acasă pentru câteva ore, iar când m-am întors, l-am auzit pe Buddy vorbind, dar nu prea înţelegeam ce zice. Apoi am auzit-o pe Alexa spunând „scuze, nu prea am înţeles. Buddy apoi a spus „Alexa“ şi nişte bolboroseli şi ea i-a răspuns „Ce doriţi să comandaţi? Nu am mai auzit ce s-a mai întâmplat apoi şi nu m-am mai gândit la asta până când lucram la calculator şi am primit o notificare cum că a fost plasată comanda mea de pe Amazon“, a povestit stăpâna papagalului, potrivit The Sun.

„Nu comandasem nimic şi nu ştiam ce a fost comandat. I-am întrebat pe soţul şi pe fiul meu, care nu ştiau despre ce vorbesc, aşa că am întrebat-o pe Alexa care a fost ultima mea comandă şi ea a spus că sunt aceste cutii de cadouri aurii. Am râs atât de tare, deoarece mi-am dat seama pe loc că trebuie să fi fost Buddy“, a continuat femeia.

Corienne, care este originală din Africa de Sud l-a cumpărat pe Buddy în 2013 şi spune că mereu o imită atunci când nu se află în cameră: „Buddy vorbeşte mult, dar niciodată atunci când mă poate vedea. Dacă sunt în cameră, nu va spune nimic deoarece mă ascultă, iar când plec, vorbeşte pe vocea mea“.

„Nu îmi venea să cred atunci când am înţeles că Buddy a plasat o comandă pe Amazon. Avem acel dispozitiv electronic de patru luni şi l-am folosit doar pentru a asculta muzică sau pentru a alcătui liste cu activităţile pe care le aveam de făcut, dar nu am comandat niciodată online prin intermediul lui“, a spus Corienne Pretorius.
 
După acel incident, Buddy a fost filmat de stăpâna lui. Imaginile îl arată pe papagal în timp ce activează dispozitivul Amazon strigând „Alexa“, înainte de a adăuga: „Oh, hmmm, rămâi conectată online, Alexa!“.
 
 
Potrivit dezvăluirilor lui Corienne Pretorius, papagalul ei vorbitor este şi „foarte amuzant“. Buddy imită sunetele emise de pisica familiei, înjură în limba afrikaans şi spune „Noapte bună“ atunci când membrii familiei merg la culcare.
 
Papagalul gri african (Psittacus erithacus), cunoscut şi ca papagalul Jako, este o specie de papagali originară din pădurile Africii de Vest şi Centrale.Papagalui Jako este foarte îndrăgit ca păsări de colivie, uimind prin inteligenţa lor. Sunt foarte apreciaţi pentru capacitatea lor de a învăţa, imita vocea umană, trucuri şi alte sunete, fiind consideraţi cei mai vorbăreţi papagali. Obişnuiţi cu contactul mâinii umane (sunt blînzi) sunt foarte jucăuşi şi prietenoşi.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

marian marian
23.09.2017, 10:35:42

d-na maracine puteti sa detailati cum ati calculat paritatea lira sterila - euro ? multumesc

Modifică Setările