Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Trucuri pentru un consum eficient de energie la iarnă

0
Articol publicitar
2 Dec 2021 07:05:41
Autor: ADH

Îţi doreşti un cămin confortabil şi călduros la iarnă, pentru care să poţi controla şi costurile? Soluţia stă într-un consum eficient de energie! Înainte de toate, trebuie să ştii că atât iluminatul locuinţei, cât şi consumul aparatelor electronice, electrocasnice sau al instalaţiilor termice intră în costul final al facturii la electricitate. Aşadar, e bine să le foloseşti cât mai înţelept.

Iată câteva trucuri care să-ţi transforme locuinţa într-una inteligentă şi care să te ajute la optimizarea costurilor cu energia electrică.

Foloseşte centrale termice de eficienţă energetică înaltă

O astfel de centrală poate reduce cu până la 30% consumul de energie în comparaţie cu o centrală obişnuită. Prin ofertele furnizorilor Enel, disponibile aici, poţi achiziţiona, în tranşe pe factura la energie, centrale termice  cu eficienţă energetică ridicată, astfel încât să consumi mai puţin gaz şi electricitate pentru aceeaşi cantitate de căldură. Centralele vin la pachet cu servicii de verificare periodică obligatorie, care te asigură că totul funcţionează cum trebuie şi te feresc de costuri în plus, şi oferă servicii de intervenţie în caz de urgenţă, la instalaţia de gaz. Mai multe informatii despre serviciile de mentenanta gasesti aici.

Becurile economice pot face diferenţa în factură

Chiar dacă iluminatul casei reprezintă o componentă redusă din consumul lunar de energie electrică, acesta nu trebuie trecut cu vederea când vine vorba de măsuri de economisire, pentru a plăti mai puţin în factură. Becurile economice consumă de două ori mai puţin curent electric decât un bec fluorescent şi de 10 ori faţă de un bec incandescent, şi au o durată de viaţă mai mare. În plus, nu conţin substanţe toxice precum mercur sau plumb, ceea ce le face mai prietenoase cu natura.

Alege sistemele inteligente pentru casă

Un exemplu este Homix Home, o soluţie smart home uşor de folosit şi accesibilă, care îţi transformă centrala termică într-un echipament inteligent, reglează temperatura casei şi reduce consumul de energie.

Homix învaţă obiceiurile zilnice ale familiei tale şi reglează consumul de energie în funcţie de acestea: ştie când eşti acasă şi porneşte centrala termică, optimizează  temperatura în fiecare cameră, ştie când eşti plecat şi închide becurile şi electrocasnicele uitate aprinse. Orice obicei învăţat duce la o economie în factură!

Dacă se întâmplă să pleci în concediu la munte şi uiţi să opreşti centrala termică pentru a reduce consumul de energie, cu Homix o poţi închide chiar şi de pe pârtie.

Dacă ai uitat să scoţi din priză instalaţia luminoasă din bradul de Crăciun şi îţi aminteşti când eşti deja în pat, cu Homix o poţi opri chiar şi de sub plapumă.

Homix opreşte lumina dacă pleci din cameră şi uiţi becul aprins, iar tu economiseşti zeci de ore de consum electric.

Homix Home este disponibil clienţilor furnizorilor Enel si poate fi achitat în transe egale direct în factura de energie. Poţi descoperi avantajele acestei soluţii inteligente aici.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările