Trucuri utile: cum să păstrezi un buchet de flori cât mai mult timp

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO telegraph.co.uk
FOTO telegraph.co.uk

Buchetele de flori pe care le primim în dar sau florile pe care le culegem din propria grădină pentru a ne înfrumuseţa casa se ofilesc mai repede decât ne-am dori. Pentru ca florile tăiate să se păstreze proaspete o perioadă îndelungată există mai multe turcuri la care putem apela.

Dincolo de substanţele hrănitoare pe care le putem solicita la florării, florile din vaze ne pot bucura privirea mai mult timp cu ajutorul anumitor trucuri.

1. Tulipinile trebuie tăiate în unghi de 45 de grade cu un foarfece bine ascuţit în fiecare zi, nu doar înainte de a le pune în apă. De asemenea, tulpina trebuie ţinută sub apă călduţă atunci când este tăiată pentru ca floarea să absoarbă mai multă apă şi pentru a nu se forma bule de aer (care împiedică procesul de hrănire).

2. Puneţi în apă o linguriţă cu zahăr sau un sfert de ceaşcă de băutură carbogazoasă (suc) pentru a asigura plantelor nutrienţii necesari, acestea imitând hiperactivitatea din timpul procesului de fotosinteză. Apa şi zahărul sau sucul trebuie schimbate la două zile.

3. În timp ce unele persoane obişnuiesc să adauge în apa florilor o aspirină pisată pentru a le prelungi prospeţimea, o variantă bună este şi să puneţi în apă o monedă de cupru. Cuprul are proprietăţi antibacteriene şi încetineşte procesul de înflorire.

4. Îndepărataţi toate frunzele care intră în apă, pentru ca apa să rămână proaspătă şi curată pentru mai mult timp. Nu în ultimul rând, florile nu trebuie lăsate în locuri expuse luminii soarelui sau în zone foarte calde din casă (lângă sobe, calorifere, aragaz etc).

5. Deşi pare ciudat, un puf de fixativ pentru păr ajută la conservarea aspectului proaspăt al florilor tăiate.

6. Vazele cu flori nu trebuie aşezate în apropierea fructelor sau a altor plante. Adesea, acestea emană un gaz numit etilenă, care grăbeşte ofilirea.
 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite