Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Tu ce ai cere peştisorului de aur? 1 milion de euro sau dublarea IQ-ului?

10
17 Dec 2019 06:49:23
Constantin Ferşeta

Să presupunem că prinzi un peştişor de aur. Şi respectivul peştişor, foarte sigur de el, îţi dă voie să-ţi pui o singură dorinţă, iar aceea are doar 2 variante: 1 milion de euro sau dublarea IQ-ului.  Ce alegi? Şi de ce?

Varianta A: Alegi banii?
Că IQ ai suficient? Iar această variantă ţi-ar da plusvaloarea cea mai ridicată?

Varianta B: Alegi IQ-ul?
Şi speri că, acum fiind mult mai deştept decât înainte, să poţi să câştigi mult mai mulţi bani decât acei 1 milion de euro. Şi până la urmă, ce mai reprezintă 1 milion de euro acum în ziua de azi? 

Sau poate, având IQ crescut, nu te va mai interesa această fugă himerică după bani şi vei dori (şi chiar vei putea să faci o capodoperă artistică echivalentă cu cea făcută de Michelangelo sau alţii ca el). Sau să găseşti leacul la cancer sau prostia umană. Având IQ/putere de procesare mare, ai putea să rezolvi multe dintre problemele umanităţii.

Dar nu te temi că dacă vei ajunge un geniu, automat o să devii un geniu pustiu? Se ştie că majoritatea geniilor, care gândesc prea mult, ajung să fie deprimaţi? Nu e oare mai bine să fii cu IQ-ul actual, eventual şi mai scăzut, dar fericit cu 1,000,000 euro în bancă?

Chiar, dacă ai avea certitudinea că ai fi mai fericit dacă ţi-ai micşora IQ-ul la 60-80 de puncte (notă: am mare încredere că majoritatea cititorilor Adevărul au IQ cu 3 cifre), ţi-ai face această operaţie?

Nu ai mai avea probleme existenţiale majore cu care să-ţi baţi capul, totul ar avea o explicaţie divină, Pământul ar fi plat, oamenii nu au ajuns pe Lună, e mai rău cu vaccinurile decât fără ele, microbii sunt nişte invenţii ale unor oameni răi, etc, etc...

Dileme, dileme. :)

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

10 Comentarii

protector
17.12.2019, 07:32:04

Constantin Ferşeta "Nu ai mai avea probleme existenţiale majore cu care să-ţi baţi capul, totul ar avea o explicaţie divină, Pământul ar fi plat, oamenii nu au ajuns pe Lună, e mai rău cu vaccinurile decât fără ele" Si dumneavoastra cat aveti IQ ?

-4 (6 voturi)
Vanatorul/d.c.
17.12.2019, 07:58:17

Nu IQ-ul e problema dumnealui (dar apropo, IQ-ul din 3 cifre, cu virgula dupa prima, se pune la socoteala?)..! Problema dumnealui e milionul de euro pe l-ar vrea, dar pe care nu-l va avea..!:))

-2 (4 voturi)
gigione deladolj
17.12.2019, 09:07:36

aş lua milionu...haha:)). Cine e peştişoru de aur? Sună a manelist...e de la vîlcea? Sau "dupin" constanţa?

+2 (2 voturi)
pathfinder
17.12.2019, 10:42:56

"Tu ce ai cere peştisorului de aur? 1 milion de euro sau dublarea IQ-ului?" Io am deja IQ-ul dublu. Deci 2 milioane de euro. hi hi hi

+1 (3 voturi)
Markus Roman
17.12.2019, 08:17:06

Hai sa fim seriosi! Trebuie sa tii seama in primul rand ca traiesti in Romania unde, daca nu ai bani, poti sa faci ceva pe tot IQ-ul tau din 14 cifre. Ia spuneti-mi mie ce IQ are Iohannis, Sile Mandolina, Becali, regele Cioaba, Oana Zavoranu si toata pleiada de imbogatiti de dupa lovitura de stat din 1989?

+1 (5 voturi)

Vezi toate comentariile (10)

Modifică Setările