Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Uitat în închisoare, un bărbat a fost eliberat 5 ani mai târziu decât prevedea sentinţa

4
12 Jul 2020 14:49:42
Autor: Lizeta Oprea
Avocatul bărbatului a declarat că acesta va solicita despăgubiri
Avocatul bărbatului a declarat că acesta va solicita despăgubiri

Eroarea a fost observată săptămâna trecută de justiţia instanţei supreme, când bărbatul a fost interogat cu privire la un atentat comis în închisoarea unde era deţinut.

Un bărbat din Samoa a stat aproape cinci ani în plus în închisoare pentru că nici el, nici autorităţile penitenciarului nu şi-au dat seama că cele două pedepse ale sale ar fi trebuit să fie executate concomitent, nu consecutiv.

Sio Agafili, în vârstă de 45 de ani, ar fi trebuit să fie eliberat în decembrie 2015, dar a rămas în închisoare până când un judecător a sesizat eroarea, scrie The Guardian.

Tată a trei copii, Samoa Observer a declarant că niciodată nu i-a fost comunicată durata maximă a pedepsei sale cu închisoarea.

Agafili a fost condamnat iniţial pentru spargere şi furt în noiembrie 2008 şi condamnat la 7 ani de închisoare. În decembrie 2008, a primit alţi 5 ani de închisoare tot pentru furt. Aceste sentinţe ar fi trebuit să fie ispăşite concomitent, după cum prevde sistemul de justiţie penală din Samoa. Astfel bărbatul ar fi trebuit să fie eliberat în decembrie 2015.

„Nimeni nu mi-a spus când mi se termină sentinţa. (…) Am pierdut şirul zilelor. Ştiam doar că trebuie să execut pedeapsa”, a spus Sio Agafil.

Eroarea a fost observată săptămâna trecută de justiţia instanţei supreme, când Agafili a fost interogat cu privire la un atentat comis în închisoarea din Tanumalala, unde era deţinut.

Poliţia a admis că este reţinut ilegal şi l-a eliberat pe cauţiune, înainte să primească sentinţa pentru agresiunea din penitenciar. Avocatul bărbatului a declarat că acesta va solicita despăgubiri.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

4 Comentarii

Alexandru Preda
12.07.2020, 16:48:25

La noi nici pentru viol sau crima nu se da pedeapsa de atâția ani pentru furt. Deh, la noi e... democrație... dacă ii vine omului sa ucidă sau sa violeze, e un "drept".

uoɹʇoɹɔıɯ
12.07.2020, 23:27:04

baiat bun, justitia #rezistenta din romanistan ii dadea 2 luni cu suspendare.

-1 (1 vot)
Utilizator Adevărul
13.07.2020, 11:27:49

Comentariu considerat abuziv.

Xi Richard
13.07.2020, 11:18:34

acuma sa dea statul in judecata si sa ii plateasca despagubiri ------------------ de statul sa plateasca

+1 (1 vot)
Modifică Setările