Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

FOTO Doi români blocaţi de pandemie în Noua Zeelandă traversează insulele pe jos

0
28 Jun 2020 02:25:25
Autor: M.T.
Cei doi nu s-au grăbit să-şi caute zboruri pentru retur, ci au decis să exploreze Noua Zeelandă în amănunt. FOTO Facebook Radu Păltineanu.
Cei doi nu s-au grăbit să-şi caute zboruri pentru retur, ci au decis să exploreze Noua Zeelandă în amănunt. FOTO Facebook Radu Păltineanu.

Radu Păltineanu şi iubita sa, Irina Repede, au fost prinşi de pandemie în Noua Zeelandă, aşa că s-au gândit să transforme experienţa în sport extrem. Cei doi şi-au propus să parcurgă cele două insule care formează ţara şi însumează 3.000 de kilometri, pe jos.

În ianuarie, cei doi au plecat împreună cu alţi prieteni să exploreze insula de Sud a Noii Zeelande, oraşele Auckland şi Wellington şi să vadă vulcanii şi gheizerele din Rotorua. Între timp, a izbucnit pandemia, prietenii şi-au căutat zboruri ca să ajungă acasă, iar ei au decis să-şi continue aventura neozeelandeză.

În puţin peste o lună au parcurs 450 din cei 3.000 de kilometri propuşi, însă traseul devine din ce în ce mai dificil pe măsură ce iarna se apropie.

„Am început traseul pe o plajă de 90 de kilometri. Pe o plajă sălbatică, după care am intrat imediat într-o pădure care dă a junglă tropicală. Cu vegetaţie luxuriantă. Iar de acolo am ajuns într-un golf pe care a trebuit să îl traversăm cu caiacul.”, povesteşte Radu Păltineanu.

Pandemia i-a prins pe Radu şi Irina în vacanţă, în Noua Zeelandă. Cinci săptămâni din carantină le-au petrecut într-o cabană din localitatea Kerikeri, la 300 de kilometri nord de Auckland, în mijlocul naturii. După ce s-au mai relaxat restricţiile, au făcut voluntariat prin intermediul platformei World Wide Opportunities on Organic Farms, care presupune munca la localnici, 4-5 ore pe zi, în schimbul cazării şi hranei.

„Există o aplicaţie, există o hartă cu traseul recomandat dar din care noi, din când în când ne abatem. În general ocolim şoselele aglomerate, mergem doar prin păduri, junglă, deşert, plaje sălbatice. Asta face din acest traseu ceva cu totul inedit.”, mai spune Radu, care, în 2018, a fost nominalizat Aventurierul european al anului, după ce a traversat Americile pe bicicletă, călătorie care a durat peste 3 ani.

„Drumul nostru de astăzi ne-a purtat prin câteva cătune răsfirate pe dealurile, dar mai ales prin văile din apropierea pădurii Ruakaka. Felul complet non motorizat în care am ales să străbatem Noua Zeelandă, ne permite să absorbim fiecare kilometru parcurs şi să adunăm amintiri cât pentru o viaţă. Şi o luăm la pas încet, cât mai încet, fiindcă, într-un final, nu ne grăbim nicăieri. Ceea ce trebuia să fie o călătorie de 17 zile, iată că s-a transformat într-o mega aventură de luni de zile care ne permite să explorăm cele mai sălbatice colţuri ale Noii Zeelande prin forţe proprii şi să ne bucurăm de măreţia naturii.”, a mai scris Radu Păltineanu pe Facebook.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii