Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Un diamant de 555 de carate, format în urma impactului unui asteroid cu Terra, va fi scos la licitaţie. Cu cât ar putea fi vândut VIDEO

0
17 Jan 2022 17:08:26
Autor: Lorena Mihăilă
Foto Captură Video
Foto Captură Video

Casa Sotheby's a anunţat luni că va scoate la licitaţie un diamant negru „Enigma” de 555,55 de carate. Experţii estimează că preţul său de vânzare ar putea atinge între 3 şi 5 milioane de lire sterline (3,5 - 5,9 milioane de euro).

„«Enigma» este o piesă unică: este greu să-l compari cu alte diamante, inclusiv cu alte diamante negre care au ajuns pe piaţă în anii trecuţi”, a declarat pentru EFE specialista în bijuterii a Sotheby's, Nikita Binani, scrie Agerpres.

Diamantul are 55 de faţete şi dimensiunile 54x44x32 milimetri. Acesta a fost inclus în anul 2006 în Guinness Book.

Cum s-a format diamantul

Originile acestei pietre preţioase, care înainte de vânzare va fi expusă în premieră publicului, reprezintă un mister, având în vedere că actualul proprietar, care a cumpărat diamantul în urmă cu peste două decenii, a dorit să păstreze anonimatul.

Nu se cunoaşte exact momentul când a fost descoperit diamantul, dar casa de licitaţii notează că acest tip de nestemate se găsesc doar în Brazilia sau în Republica Centrafricană şi că în general s-au format în urmă cu aproximativ 2 sau 3 miliarde de ani, probabil în urmă impactului unui asteroid cu Terra.

Licitaţia va avea loc online între 3 şi 9 februarie, însă diamantul va fi expus înainte în Dubai, unde a fost şi prezentat presei, în Londra, dar şi în Los Angeles. 

Diamantul a fost achiziţionat de actualul său proprietar în stare brută şi a fost tăiat şi şlefuit pentru a fi similar unei „hamsa”, o amuletă evreiască şi musulmană, având forma unei palme închise a mâinii, simbolizând protecţia şi norocul.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările