Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Un sociolog explică mecanismele rasismului: „Mereu, când s-a injectat ură, societatea a reacţionat!”

0
Articol publicitar
19 Nov 2020 16:56:12
Autor: ADH

Rasismul este, conform unor cercetări, o trăsătură genetică, însă studiile arată că această pornire, păstrată la maturitate şi reflectă educaţia primită de acasă, potrivit unui articol de pe thriveglobal.ro.

Gelu Duminică, sociolog, consideră că rasismul este un automatism învăţat, care funcţionează după modelul reflexului condiţionat Pavlov: “În momentul în care un politician, un lider, îndeamnă să acţionezi, posibilitatea ca tu să acţionezi e foarte mare. Aşa s-a întâmplat în toate situaţiile de criză, şi pot oferi trei exemple, din ultimii 70 de ani: în perioada anilor ‘90, o perioadă de criză, în perioada fascistă, în care, din nou, s-a injectat foarte multă ură, societatea a reacţionat, sau în perioada eugenistă (interbelică). Elemenele respective existau şi înainte în societate, dar erau în stare latentă”, a explicat Gelu Duminică, doctor în sociologie.
 
Urmăreşte întreaga emisiune Spune pe bune, cu Liana Stanciu, Mr. Curious şi dr. Gelu Duminică, un concept Thrive Global, difuzat pe Magic TV si pe YouTube Magic FM Romania, urmând acest link
 

 
Nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile marca Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole. 
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările