Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Una dintre cele mai vârstnice femei din lume a dezvăluit care este alimentul care i-a asigurat longevitatea: la 109 ani încă spală şi găteşte singură

0
12 May 2017 19:02:16
Autor: Lizeta Oprea
Povestea celei mai vârstnice femei din Somerset. FOTO somersetlive.co.uk
Povestea celei mai vârstnice femei din Somerset. FOTO somersetlive.co.uk

Are 109 ani şi crede că stilul de viaţă adoptat, dar şi un aliment surprinzător i-au asigurat longevitatea. Daisy Bastin trăieşte într-un centru de îngrijire, dar încă poate să gătească şi să spele.

S-ar putea să fiţi surprinşi de unele dintre recomandările lui Daisy Bastin, aceasta afirmând de exemplu că ceapa verde este una din cheile longevităţii sale. Conform centenarei, aceasta este extrem de benefică şi pentru piele, scrie somersetlive.co.uk.

Femeia locuieşte în propriul apartament din Glastonbury şi continuă să gătească şi să spele, cu sprijinul angajaţilor centrului de îngrijire, precum şi al prietenului ei apropiat Iris Hancox.

„Nu aş fi putut să o fac fără ei, sunt sprijinul meu“, a spus bătrâna.

Daisy s-a născut în Devon, în 1908, a avut şapte fraţi, fiind singurul supravieţuitor. A fost căsătorită timp de aproape 50 de ani şi a avut un fiu.

Provine dintr-o familie navală, inclusiv soţul şi fiul lor activând în acest domeniu. Domnul Bastin a fost în cel de-Al Doilea Război Mondial şi a supravieţuit după ce s-a confruntat cu trei scufundări. Acesta a avut grave probleme de sănătate pentru cea mai mare parte a vieţii sale, Daisy fiind cea care a avut grijă de el.

Spune că este extrem de recunoascătoare pentru existenţa prietenei sale Iris Hancock, pe care a cunoscut-o cu aproape 30 de ani în urmă.

„Daisy este o doamnă remarcabilă şi suntem încântaţi să o putem ajuta să îşi mai sărbătorească încă un an de viaţă“, a spus Tracy Weare, managerul azilului Candlelight.

FOTO somersetlive.co.uk

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările