Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Viaţa amoroasă a lui Beethoven. Marea iubire a compozitorului a preferat să moară singură decât să-l ia de bărbat

1
22 Nov 2020 11:45:03
Autor: Click! pentru femei
Ludwig van Beethoven a murit singur
Ludwig van Beethoven a murit singur

Unul dintre cei mai mari compozitori ai tuturor timpurilor, Beethoven s-a stins din viaţă singur, la 56 de ani. Nu era însurat şi nici nu reuşise să ajungă vreodată la altar. A cerut în căsătorie mai multe femei de-a lungul vieţii lui, dar toate l-au refuzat. Din ce cauză?

Muzica a fost totul pentru compozitorul german, care şi-a dovedit talentul incontestabil încă din primii ani de viaţă. A început să susţină concerte de la şapte ani, iar, la scurt timp după prima sa prestaţie publică, s-a apucat de compus. Succesul nu l-a ocolit în muzică, însă nu putem spune acelaşi lucru despre viaţa persoanlă a genialului compozitor.

S-a dedicat total muzicii, dar şi-a dorit, în acelaşi timp, să-şi împartă reuşitele profesionale cu o parteneră de viaţă. N-a reuşit, însă, să convingă pe nimeni să-i da bărbat. Care a fost motivul invocat de femeile care l-au respins pe Ludwig Beethoven?

Află aici care a fost marele dezavantaj al lui Ludwig van Beethoven în acele vremuri şi de ce marea sa ibuire u a acceptat cererea în căsătorie. 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

1 Comentariu

ALEXANDRE STARK
22.11.2020, 11:52:23

UN GENIU NEMURITOR !

Modifică Setările