Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

VIDEO „Androidul din trafic”, biciclistul care dă pe mâna poliţiei şoferii iresponsabili

7
3 Jun 2014 17:59:46
Autor: Mădălina Bătrînca
„Androidul din trafic“, Lewis Dediare. FOTO VIDEO Oddity Central
„Androidul din trafic“, Lewis Dediare. FOTO VIDEO Oddity Central

Îmbrăcat într-un costum negru, cu şapte camere video montate pe casca de protecţie şi pe bicicletă, Lewis Dediare străbate străzile Londrei având o singură misiune: prinderea în flagrant a şoferilor care reprezintă o ameninţare pentru biciclişti.

Bărbatul în vârstă de 39 de ani, autointitulat „Traffic Droid” („Androidul din trafic”), postează pe Youtube şi Twitter înregistrările video cu şoferii care încalcă regulile de circulaţie şi de conduită în trafic, dar de multe ori înmânează videoclipurile şi poliţiei rutiere, pentru a se asigura că şoferii care atentează la siguranţa bicicliştilor sunt traşi la răspundere. Conform declaraţiilor lui Lewis Dediare, clipurile sale au constituit baza a 200 de avertismente date de poliţie şi pentru un număr destul de mare de urmăriri penale. 

Lewis Dediare este ofiţer de telecomunicaţii şi a început această campanie de combatere a problemelor cauzate de neatenţia sau aroganţa şoferilor auto în 2009, după ce el însuşi a fost implicat într-un accident rutier în timp ce mergea cu bicicleta. Lewis s-a ales, atunci, cu două coaste rupte şi cu răni pe spate şi la şold. După ce şi-a revenit, bărbatul a aflat că persoana care a cauzat accidentul abia îşi luase permisul. Acela a fost momentul în care Lewis a realizat că şoferii auto trebuie să conştientizeze că pot reprezenta un risc destul de mare pentru biciclişti. 

„Traffic Droid” înregistrează fiecare minut din plimbarea sa zilnică de două ore. Ori de câte ori dă de şoferi nepricepuţi, bărbatul îşi ia libertatea de a-i mustra şi de a-i numi pe aceştia „idioţi”, după ce le arată cartonaşul roşu. „Legea mă protejează, de-asta mă iau de şoferii neatenţi şi certaţi cu legea”, a declarat Lewis. Iniţiativa supereroului pe două roţi nu a fost bine privită de unii şoferi, care l-au ameninţat.
 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

t mihai
3.06.2014, 21:28:40

prinderea în flagrant DELICT, fata! Flagrant este ca nu ai auzit de DEX! Mâna pe carte!

Popa Pius
3.06.2014, 21:55:31

Se pare ca nu i-a trecut inca mincarimea de pe spinare...

-4 (4 voturi)
Stan Toma
4.06.2014, 06:37:34

Ii mustreaza pe soferi??/??.Inconstienta sau prostie ? Sper sa nu „mustreze”vreun sofer Roman pentru ca se stie.........suntem mai colerici si i-ar putea dauna la „cocoasa”

-3 (3 voturi)
Sebastian Big
3.07.2014, 12:22:26

Mai colerici şi mai graşi. Cât despre cocoaşă, vă invit oricând la un test. Talk is cheap.

+1 (1 vot)
Stan Toma
3.07.2014, 18:09:40

Sebastiene nu stii ce vorbesti sau mai bine zis ce scrii. A mai incercat unul sa apostrofeze verbal un sofer si s-a ales cu maxilarul rupt in doua locuri. Sper ca la englatiera mai merge dar la noi este chiar periculos sa incerci .Despre testari? Era odata un boxer mare militian prin Braila parca, care avea obicei sa-si incerce pumni ,dar a sfarsit prost. A fost nevoie de preot. Asa ca dragule ...nu te da mare si ca sa termin ca tine cu un citat eu stiu ca „buturuga mica rastoarna pe cel cu „caru”mare”

-1 (1 vot)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările