Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Horoscopul zilei: miercuri, 1 octombrie

0
1 Oct 2014 07:15:45
Autor: Redacţia Adevărul
Horoscopul zilei: miercuri, 1 octombrie FOTO: Shutterstock
Horoscopul zilei: miercuri, 1 octombrie FOTO: Shutterstock

Aflaţi din horoscopul realizat de specialistul astro24.ro, astrologul Gabriel Mihailovici, ce v-au pregătit astrele pentru ziua de miercuri, 1 octombrie 2014.

BERBEC: Debutul acestei luni stă sub semnul domeniului privitor la rolul jucat în societate, la carieră, la asumarea şi onorarea responsabilităţilor profesionale. În prealabil, o evaluare corectă, realistă, a posibilităţilor, v-ar lămuri asupra realelor perspective ce se pot deschide. Contextul evidenţiază şi o alternanţă între stilul direct şi diplomaţie. Poate reprezenta o şansă pentru cei bazaţi pe meritul personal. Ar crea premise pentru o repartiţie mai justă a autorităţii, respectiv veniturilor în cadrul fiecărei instituţii. Simultan, ar anunţa declinul treptat (sau brusc, după caz) pentru impostori.

TAUR: Prima zi din octombrie dezvăluie deopotrivă plusurile şi minusurile filosofiei de viaţă (la nivel individual) şi stilului de lucru (la nivel colectiv, al oricărei instituţii). Totodată, încep să devină tot mai evidente, în principal „en gros”, măsurile care se impun. Chiar şi relaţiile cu străinătatea se pot modifica, apropiere sau depărtare, în funcţie de realismul stratagemei adoptate în septembrie. Studiile aprofundate şi preocupările elevate pot intra într-o nouă fază, aceea a fructificării condiţiilor create pe tot parcursul acestei veri.

GEMENI: Indiferent de statut social sau cifră de afaceri, contextul socio-profesional şi financiar aduce obligatoriu în prim-plan cele două sisteme de valori: spiritual şi material. Rând pe rând, confruntările aduc faţă în faţă: investiţiile şi amortizarea lor, creditele şi situaţia rambursării lor, spectrul eliminării crizei de lichidităţi, continuitatea sau, dimpotrivă, restrângerea gradată a expansiunii pe piaţă, decalajul limpede al eficienţei unor produse, respectiv direcţii de acţiune. Situaţia reclamă şi măsuri imediate, unele cu tentă radicală, tocmai pentru imediata stopare a stării ineficiente de lucruri şi de spirit.

RAC: O dată cu intrarea în ultimul trimestru al anului, nici una din  asocieri nu se mai poate considera la adăpost, continuitatea fiind afectată, cu dus-întors. Tot ceea ce este anacronic, prăfuit, retrograd, vetust tinde să intre în (pen)umbră dacă nu se acceptă ca atare rămânerile în urmă şi repoziţionările ideatice & financiare de rigoare. Continuitatea deja menţionată poate intra pe un trend ascendent, acolo unde realitatea de ultimă oră a confirmat eficienţa prevederilor contractuale.

LEU: O nouă lună stă să înceapă sub spectrul reaşezării raporturilor dintre individ & instituţie, respectiv sistem social. Se pot crea decalaje între felul cum pot fi remunerate diverse activităţi, proiecte de lucru. Politica de cadre a firmelor intră sub lumina reflectoarelor. Formarea angajaţilor este „întrecută”, gradat, de negocierile discrete, pentru racolarea profesioniştilor. Creativitatea este condiţionată de caracterul funcţional al rezultatelor şi de bugetul restrâns utilizat deopotrivă pentru grefare/asimilare, cât, mai ales, pentru beneficiul concret, cât mai repede obţinut.

FECIOARĂ: Concurenţa pe care cele 2 maniere de abordare a problemelor, speculativă şi analitică, şi-o fac, intră în etapa departajărilor concrete. Performanţele, cifrele, bugetele încasărilor ajung să „vorbească” de la sine. Se desprind tot mai lesne ideile de succes, unele abia acum începând să fie valorizate şi adoptate. E greu acolo unde evenimentele contrazic aşteptările, „remiza şahistă” fiind exclusă. Tensiunile apar acolo unde, fie şi din raţiuni de profit, se  solicită stratageme de nişă, pentru diminuarea/eliminarea pierderilor. Nu sunt excluse nici modificările în clasamentele angajaţilor, indiferent de etajul social.

BALANŢĂ: Octombrie stă sub semnul înnoirii autorităţii de la serviciu şi acasă. Maniera în care sunt valorificate resursele, felul în care se acţionează pe unitatea de timp disponibil, capătă o nouă accepţie. Desigur, unul din domenii va prevala, însă fără a-l exclude complet pe celălalt. Stilul direct solicită tact, iar excesul de diplomaţie se îndreaptă spre...concis, precis, ferm, definitiv. Un alt raport antagonic: interesul estetic şi financiar, pentru ponderea formei, respectiv fondului produselor/rezultatelor, cu directă reflectare în preţul de cost. Acum încep să iasă, treptat, la iveală efectele deciziilor luate în primele 9 luni ale anului.

SCORPION: „Traducerea“ fiecărei informaţii este tot mai mult însoţită de corelaţii, conexiuni cu altele similare mai vechi. Educaţia, instruirea individuală, pregătirea cadrelor, reprofilarea, reconversia intră într-o fază mai puţin spectaculoasă, dar imperativ pragmatică. Experienţe avansate sunt preluate prin adaptarea la condiţiile concrete, chiar discret personalizate. Ieşirea din expectativă,  abandonarea unei inerţii tot mai greu de mascat solicită spiritul de analiză şi sinteză. Fiecare deplasare îşi are propria motivaţie, iar fiecare opinie se cere argumentată. Orice ştire începe să fie percepută, tot mai des şi mai rapid, aproape de valoarea pe care o deţine.

SĂGETĂTOR: Iată un nou demaraj care pune în lumină necesitatea acumulărilor, cu toate consecinţele: dacă şi câte sunt necesare, sub aspect spiritual şi material. Ce se poate prelua din vechile strategii şi cât de viabile sunt cele noi. Se pot armoniza? Când soluţiile externe apar rar, politica meritului personal, a reuşitei exclusiv pe cont propriu, ca individ şi instituţie, capătă noi valenţe. Condiţionările şi interdependenţa pot conduce la adoptarea politicii paşilor mărunţi. La fel ca la ciclism, orice victorie de etapă este privită doar în directă legătură cu reuşita finală.

CAPRICORN: Poate cei mai avantajaţi, astăzi şi mâine, onoraţi şi obligaţi în acelaşi timp, nativii acestui semn de pământ îşi văd testate complet viziunile sobre şi profunde, cu efect asupra identităţii personale, asupra brandului. Ceea ce este festivist se ascunde în perimetrul conjugal sau în spatele sălilor de şedinţă, pentru că, acum, vorbesc rezultatele... Localizarea periodică, spaţio-temporală şi ideologic-financiară a demersurilor devine ceva firesc, pentru a menţine situaţia sub control. Strategiile abundă de variante, pentru orice anotimp al concretizării proiectelor.

VĂRSĂTOR: Complementaritatea, armonia contrariilor şi alternativele apropiate soluţiilor originale...îşi împart teritoriile la nivel personal, familial, respectiv la locul de muncă. Abordarea simplistă, redusă la instinct, fler, apare drept conjuncturală, ocazională şi, prin asta,izolată, dar nu şi eficientă prin folosirea ei permanentă. Timpul are rolul unui examinator din ce în ce mai exigent şi rareori admite o sesiune de restanţe. Lupta dintre efemer şi durabil intră într-o nouă fază, fie că e vorba de lista cumpărăturilor, programul de petrecere al timpului liber,ori... strategia de promovare, respectiv de vânzare.

PEŞTI: Imediat sau în perspectivă? Solitar sau în echipă? Insistenţă pe aspect sau pe conţinut? Iată doar câteva din dilemele cu care se pot confrunta aceşti nativi, indiferent de complexitatea sau simplitatea proiectelor individuale şi de grup. Fiecare idee îşi are adevărul ei, important este să fie folosită în momentul potrivit şi în contextul cel mai oportun. Estimarea presupune mai multe perspective, iar certitudinile converg din fiecare direcţie luată în parte. Nu atât deciziile, tacticile în sine contează, cât racordarea completă la specificul activităţilor.

Citiţi horoscopul detaliat pentru ziua de miercuri, 1 octombrie, pe site-ul astro24.ro

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările