Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Un koala însetat s-a căţărat pe bicicleta unui turist pentru a-i cere apă. Imaginile înduioşătoare au ajuns virale

7
28 Dec 2019 18:51:14
Autor: Adelina Mărăcine
Un koala însetat s-a căţărat pe bicicleta unui ciclist din Australia Captură video
Un koala însetat s-a căţărat pe bicicleta unui ciclist din Australia Captură video

Un koala le-a ieşit în cale unor ciclişti pe un drum din sudul Australiei şi s-a căţărat pe bicicleta unuia dintre ei pentru a-i cere apă. Imaginile înduioşătoare cu animalul însetat au ajuns virale.

Un koala însetat, pe fondul temperaturilor de 40 de grade Celsius din sudul Australiei, s-a apropiat de un grup de ciclişti şi a băut apa din toate sticlele care i-au fost oferite, potrivit dw.com.
 
Cicliştii aflaţi în apropiere de Adelaide au observat animalul care stătea în mijlocul drumului, iar când au oprit, koala s-a apropiat de ei şi a părut să ceară apă, dupa cum a povestit vineri pentru 7news.com Anna Heusler.
 
„Evident, am oprit pentru că voiam să-l mutăm din drum. Eu am oprit bicicleta, iar el a venit la mine - foarte repede pentru un koala - si în timp ce i-am dat să bea din toate sticlele noastre cu apă, s-a urcat pe bicicleta mea. Niciunul dintre noi nu a mai vazut aşa ceva“, a adăugat Heusler, care a publicat pe Twitetr imagini impresionante cu animalul însetat. 
 
 
Incendiile de vegetaţie care au devastat Australia de Sud şi coasta de est a continentului în ultimele trei luni s-au soldat cu moartea a cel puţin 2.000 de exemplare de koala, conform datelor prezentate la începutul lunii decembrie în Parlament. Animalele au murit fie în incendii, fie din cauza înfometării şi a deshidratării rezultate, după cum a declarat la acea vreme activistul de mediu şi totodată preşedintele North East Forest Alliance (NEFA), Dailan Pugh.
 
Directorul Total Environment Centre, Jeff Angel, a avertizat că supravieţuirea koala este la nivel de situatie de urgenţă din cauza incendiilor de pădure. „Cerem Guvernului să facă mai mult şi rapid“ a declarat el pentru News Ltd.
 
Ministrul Mediului din Australia, Sussan Ley, a declarat că până la 30 de procente dintre exemplarele de koala din regiunile afectate de incendii din statul New South Wales au pierit.

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

7 Comentarii

OmTacut
28.12.2019, 19:41:08

Un sufletzel insetat.

+6 (6 voturi)
Podar
28.12.2019, 23:20:31

Și eu, dar nu de...apă...:)))

-3 (3 voturi)
Un Observator
29.12.2019, 07:58:43

De alcool podar esti tu insetat sau de cunoastere?

+3 (3 voturi)
Podar
28.12.2019, 23:22:05

Mă topesc de dragul lor, Mai mult ca de-al meu popor...:)))

-3 (7 voturi)
Stefan din Nord
29.12.2019, 08:21:44

Unul dintre cele mai emotionante clipuri ever .

+2 (4 voturi)

Vezi toate comentariile (7)

Modifică Setările