Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

VIDEO Mişcările care te fac regele ringului

0
9 Sep 2010 07:50:00
Autor: adevarul

Cercetătorii britanici au descifrat ce le atrage pe femei la bărbaţii care dansează: mişcări ample şi variate ale gâtului şi trunchiului. Dansul demonstrează sănătate, supleţe, vitalitate şi le transmite subtil doamnelor ideea că bărbaţii care se descurcă pe ringul de dans sunt nişte parteneri potriviţi.

O echipă de psihologi de la Universitatea Northumbria din Newcastle, Marea Britanie, a filmat cu ajutorul unor camere 3D 19 bărbaţi cu vârste cuprinse între 18 şi 35 de ani care dansau ca şi când ar fi fost într-un club.

Potrivit „The Telegraph", imaginile au fost apoi editate pe computer, elementele distinctive precum fizionomie, greutate şi înălţime fiind înlăturate. „Avatarurile" au fost apoi prezentate celor 35 de voluntare, fără muzică, pentru ca acestea să poată identifica cât mai corect acele mişcări de dans care le plac.

Gât, trunchi şi genunchi

Astfel, cercetătorii britanici au identificat opt variabile prin care femeile chestionate au făcut diferenţa între un dansator „bun" şi unul „prost".

Mişcările ample şi variate ale gâtului şi trunchiului, ale umărului stâng şi ale încheieturilor, dar şi viteza cu care se mişcă genunchiul drept sunt calităţile pe care trebuie să le aibă un rege al ringului de dans. În plus, cel mai atractiv dansator a făcut şi câteva mişcări cu mâinile.

„În lumea animalelor, dar şi pe ring, dansul arată sănătate, supleţe şi pricepere. Totul se reduce la mişcările de dans: înclinarea în faţă, în spate, la dreapta şi la stânga şi piruetele. Ceea ce spune de fapt dansatorul este: «Sunt tânăr, puternic, sănătos şi în formă»", explică doctorul Nick Neave, care a coordonat studiului.

Dansul joacă un rol important în atracţia sexuală, dar până acum nu s-a ştiut care sunt mişcările care sunt percepute de femei ca incitante. Acesta este de acord însă că lucrurile se pot schimba în timp, iar ceea ce era odată considerat un dans la modă, poate fi perceput apoi ca absurd. Totuşi, urmărind imagini de arhivă, cercetătorul şi-a dat seama că toţi dansatorii buni, indiferent de stil, făceau mişcări ample şi variate ale gâtului şi trunchiului.

Ce să faci ca să fii un bun dansator

-Mişcă-ţi corpul cât de mult poţi
-Variază mişcările şi inventează câteva în stilul tău
-Creşte-ţi rezistenţa fizică făcând yoga şi pilates
-Nu-ţi face griji în privinţa a ceea ce spun bărbaţii din jur
-Nu îi copia pe ceilalţi dansatori de pe ring
-Nu repeta mereu aceleaşi mişcări

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările