VIDEO Nebunia de moment, cauza sinuciderii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anjool Malde era recunoscut în lumea mondenă, fete frumoase dându-i mereu târcoale
Anjool Malde era recunoscut în lumea mondenă, fete frumoase dându-i mereu târcoale

Un tânăr britanic în plină ascensiune profesională a decis să-şi pună capăt zilelor din cauza unei probleme de serviciu. Procuratura şi prietenii suspectează un caz de nebunie temporară. În mijlocul unei anchete declanşate la serviciu, brokerul Anjool Malde s-a aruncat de la etaj. Un gest cel puţin nebunesc pentru un tânăr cu bani care-şi „trăia visul“.

Ce l-ar fi făcut pe un tânăr de succes, broker la o bancă multinaţională, absolvent de Oxford, antreprenor, fondator al unei firme de evenimente corporatiste - un model pentru toţi cei din jur -, să se arunce de la etajul opt al unei clădiri, cu un pahar de şampanie în mână? S-a întâmplat vara trecută, când Anjool Malde a ales ca „decor" pentru ieşirea din scenă terasa unui exclusivist restaurant din cartierul financiar al Londrei.

Purta un costum Hugo Boss. La doar 24 de ani, Malde nu se sfia să spună despre sine că „trăieşte visul", relatează presa britanică. Tatăl său îl descria ca fiind „plin de viaţă, talentat, foarte inteligent şi extrem de sociabil". Nimic nu anunţa gestul extrem al unui tânăr care avea planuri mari de ziua lui: o petrecere cu şampanie şi delicatese în Soho, cel mai boem cartier al Londrei.

Anchetat pentru o prostioară

La 5 iulie 2009, poliţia londoneză consemna moartea lui Anjool Malde (24 de ani), care s-a aruncat în gol după ce şefii lui de la filiala britanică a Deutsche Bank îi confiscaseră computerul şi îi tăiaseră accesul la bazele de date financiare. Potrivit documentelor aflate în posesia procurorilor, Malde era anchetat de compania pentru care lucra din cauza unui comentariu postat pe un site de recrutare pentru specialişti în domeniul financiar-bancar. O companie client al Deutsche Bank formulase o plângere după ce descoperise acest comentariu, semnat chipurile de un angajat al lor, care spunea „sunt fierbinte, sunt fierbinte".

Potrivit cercetărilor procurorilor, Deutsche Bank a identificat adresa IP a calculatorului de pe care fusese postat comentariul respectiv, identificându-l astfel pe Anjool Malde. Tânărul a fost audiat, dar a negat orice implicare. Ancheta procurorilor a descoperit că Malde fusese de asemenea anchetat de către şefii lui în legătură cu un e-mail trimis companiei care a formulat plângerea. Mesajul fusese trimis de pe o adresă de Gmail, de către cineva care îşi spunea Raj Rocks. Autorul e-mailului afirma că se gândeşte la sinucidere din cauza acestui incident.

Anjool Malde a negat că ar fi trimis vreodată acel e-mail şi le-a spus răspicat şefilor săi: „nu sunt un sinucigaş!"

În cursul anchetei procuraturii s-a mai descoperit că firma client al Deutsche Bank a primit ulterior un e-mail de la Raj Rocks, care se oferea să doneze 500 de lire sterline, „ca să facă uitată povestea". Întrebaţi de ce au crezut că Malde fusese autorul primului comentariu pe internet, oficialii Deutsche Bank au declarat că „toate dovezile pe care le-am putut aduna indică faptul că el a fost, cel mai probabil, autorul".

Anjool nu era aşa!

Frica de a-şi pierde locul de muncă, dar şi spectrul umilinţei la care ar fi putut fi supus, indiferent dacă acuzaţiile erau sau nu adevărate, l-au făcut pe Malde să-şi piardă minţile, cred apropiaţii lui. „Acesta a fost un gest al unei persoane care şi-a pierdut pentru un moment minţile. Pot doar să-mi închipui că a avut un scurt episod de nebunie. De când îl ştiu l-au caracterizat eficienţa, stilul şi precizia acţiunii. Impulsivitatea cu care a acţionat pentru a-şi pune capăt zilelor îi este atât de puţin caracteristică, încât m-a şocat", spune prietena lui, Ira Hirivskaia.

Tânăr, bogat şi celebru

Potrivit documentelor aflate în posesia procurorilor, tânărul în vârstă de 24 de ani avea o viaţă socială şi un program de lucru încărcate. Anjool Malde deţinea o locuinţă în centrul Londrei şi, de curând, îşi cumpărase o a doua locuinţă în sudul Spaniei, unde-şi planificase o vacanţă cu prietenii.

Tânărul era foarte cunoscut în Londra: ca proaspăt absolvent de Oxford lucrase ca reporter pentru BBC. După toate aparenţele, Malde era o persoană iubită de toată lumea. Tatăl său povesteşte că vorbea cu fiul său de cel puţin 15 ori pe zi prin SMS, e-mail sau pe Facebook. Tânărul nu lua droguri, consuma alcool doar la ocazii şi nu fusese tratat niciodată de depresie sau de boli mintale.

Mâine în „Adevărul"

Care sunt noile boli psihice ale timpurilor pe care le trăim

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite