Stil de viaţă

articolul anterior articolul urmator

Voluntariatul: de ce este important să dăruieşti din timpul tău

0
Articol publicitar
8 Mar 2021 12:32:53
Autor: ADH

Conform dicţionarului limbii române, a acţiona voluntar înseamnă a acţiona de bună voie, din proprie iniţiativă, fără a fi constrâns. A fi voluntar înseamnă a aloca resurse de timp, cât şi resurse financiare, pentru o cauză cu care te identifici emotional, în care crezi şi pentru care eşti dispus să acţionezi.

Cred că de fapt aici e şi cheia – să alegi cauza care trezeşte în tine un sentiment atât de profund, o dorinţă de implicare atât de mare, o pasiune aşa de mistuitoare, încât să fii dispus ca din timpul tău – singura ta resursă neregenerabilă – să aloci acelei cauze. Se spune inclusiv că ţi-ai descoperit vocaţia şi menirea pe acest pământ dacă eşti dispus să faci voluntar acţiuni care ţin de pregătirea ta şi pentru care în mod obişnuit ai fi plătit, şi probabil că, într-o societate ideală, am fi cu toţii voluntari, susţine un articol de pe thriveglobal.ro.

Invitatul emisiunii Punct şi de la capăt a fost Robert Diaconeasa, blogger de parenting şi activist în zona socială şi de mediu, cunoscut în blogosfera autohtonă drept daddycool. Povestea lui Robert datează din urmă cu 16 ani, când a început să lucreze în presa scrisă, mai precis la revista muzicală pentru adolescenţi “Bravo”, locul în care, aşa cum spune chiar el, ”a crescut cel mai mult pe plan personal şi profesional”. Momentul schimbării a venit după zece ani, când Ana, soţia sa, a rămas însărcinată cu primul lor copil, iar Robert a decis să-şi ia concediu de paternitate. Pe de-o parte, pentru a fi un părinte aşa cum şi-ar dorit să fie tatăl lui, atunci când era copil, şi pe de altă parte pentru a lua un pic de distanţă de compania pentru care lucra şi unde nu se mai simţea apreciat. Acest moment a coincis şi cu lansarea blog-ului său de parenting, daddycool.ro, care s-a bucurat de succes chiar mai repede decât s-ar fi aşteptat. Singura lui rezervă a fost că, din punct de vedere vizual, nu arăta chiar ca ”un tată model”, fiind foarte tânăr. Însă comunitatea lui a apreciat stilul dezinvolt şi nonconformist, cu care Robert aborda problemele de parenting şi faptul că a susţinut mereu ideea că apariţia unui copil în viaţa unei familii nu înseamnă că părinţii nu pot avea o viaţă socială sau o carieră de succes. În plus, Robert Diaconeasa s-a dedicat proiectelor umanitare şi a conceput şi implementat campanii care au ajutat peste 4.000 de beneficiari, cu donaţii în bani, produse sau experienţe în valoare de peste 100.000 de euro. Anul trecut, a plantat alături de 600 de oameni 12.000 de copaci, pentru o Românie un pic mai verde. În prezent, tocmai a finalizat campania umanitară #NEAMADUNAT, ajutând o mie de familii din România cu zeci de tone de alimente. 

Urmăreşte întreaga emisiune Punct şi de la capăt, un concept Thrive Global difuzat pe Magic TV şi pe YouTube Magic FM România, pentru a afla ce motivează faptele bune.

Şi nu uita să te abonezi pe canalul YouTube Magic FM România pentru a urmări toate emisiunile Thrive Global şi citeşte thriveglobal.ro pentru a fi la curent cu ultimele articole.

 

Adauga Comentariu

Pentru a comenta, alege una din optiunile de mai jos

Varianta 1

Autentificare cu contul adevarul.ro
Creeare cont

Varianta 2

Autentificare cu contul de Facebook
Logare cu pseudonim

0 Comentarii

Modifică Setările